Svet

Region

Kristofer Nolan se vraća na velika platna filmom Interstellar (Foto)

Jedan od najvećih "živih" reditelja, Kristofer Nolan, vraća se na velika platna svojim novim ostvarenjem "Interstellar", koje u bioskope dolazi ovog novembra.

Kristofer Nolan se vraća na velika platna filmom Interstellar (Foto)



Nolanovi filmovi predstavljaju savremene klasike sedme umetnosti i svaki od njih je pravo filmsko iskustvo. Svoju najveću slavu postigao je režirajući poslednje naslove iz serijala filmova o "Betmenu". Racionalizovao je lik ovog superheroja i stvorio filmove koje je glorifikovala i ozbiljna filmska kritika.

Međutim, njegova karijera ne počinje Betmenom već sjajnim kultnim trilerom "Memento" sa Gaj Pirsom u glavnoj ulozi. "Memento" mu otvara vrata velikih produkcija te uspeh nastavlja filmom "Insomnia" sa Al Paćinom i nedavno preminulim Robinom Vilijamsom u glavnim ulogama.



Ovaj psihološki triler kritika i publika su nagradili samo najboljim kritikama, a Vilijams je dokazao da nije glumac koji samo može da tumači komične slepstik uloge. Nakon ova dva filma, Holivud prepoznaje Nolana kao pouzdanog i kvalitetnog reditelja te mu poverava da u narednim godinama režira filmove o "Betmenu" koje on, zaista, podiže na viši nivo. Ipak iz njegove karijere izdvaja se po svojoj originalnosti i uopšte načinu pristupa, film "Inception" iz 2010. Pored povratka Leonarda Di Kaprija, "Inception" je uspostavio nove standarde filmskog narativa i predstavio originalni i zanimljivi scenario.

Filmski stručnjaci Nolana smatraju autorskim i post-modernističkim rediteljem.

U novembru gledaćemo novo Nolanovo ostvarenje "Interstellar" sa Metju Mekonahijem u glavnoj ulozi. Inteligentni SF film koji će dokazati da ljubav prema voljenoj osobi može da pokori i beskonačnost svemira.



Autor: B.B.
Foto: Blitz Film&Video

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>