Region

Svet

Region

Zvanično otvoren 20. Sarajevo Film Festival

Dvadeseto izdanje Sarajevo filmskog festivala (Sarajevo Film Festival) otvoreno je sinoć uz uručenje počasnog "Srca Sarajeva" meksičkom glumcu Gaelu Garsiji Bernalu, i za osam dana biće prikazano 246 filmova iz 60 zemalja.

Zvanično otvoren 20. Sarajevo Film Festival



Jedna od najvećih filmskih smotri na Balkanu, Sarajevo Film Festival, počeo je uručenjem najvećih festivalskih priznanja "Srce Sarajeva" - za doprinos i prijateljstvo sa tom manifestacijom.

Dobitnici su meksički glumac, a od nedavno i reditelj, Gael Garsija Bernar - njegovu debitantsku filmsku izvedbu koja ga je proslavila širom planete i uvukla u svet filma, ulogu Oktavija u filmu "Pasji život" (Amores Perros) Alehandra Gonsalesa Injaritua, u noći otvaranja festivala videlo je oko tri hiljade filmofila na specijalnoj projekciji tog filma u Ljetnom kinu HT Eronet.

Dobitnica "Srca Sarajeva" je i francuska dizajnerka Agnes B, autorka simbola festivala - srca.

Po uručenju priznanja premijerno je prikazan film "Mostovi Sarajeva" u Narodnom pozorištu, zajedničko delo 13 evropskih režisera.

Domaćin otvaranja bio je bosanski glumac svetske karijere, Adnan Hasović.

U narednih osam dana biće prikazano 246 filmova iz 60 zemalja, a filmovi koji se takmiče za nagradu su: "Srce Sarajeva" su: "Ja sam Beso", "Pesma moje majke", "Tri prozora i vešanje", "Cure - život druge, "Blast", "Jagnje", "Macondo", "Neveste" i "Zemlja oluja".

Autor: B.B.
Izvor: Beta.rs
Foto: www.sff.ba

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>