Region

Svet

Dragana Mirković: Srećna sam što opet mogu da hodam!

Folk zvezda Dragana Mirković posle dužeg oporavka ponovo je stala na noge. Pevačica je povređena u saobraćajnoj nesreći 10. juna i na kućnom je lečenju te se uspešno oporavlja od teže povrede kičme koju je zadobila.

Dragana Mirković: Srećna sam što opet mogu da hodam!



Dragana Mirković redovno ide na fizikalnu terapiju, a uprkos svim problemima priprema i koncert u Areni u Beogradu 3. oktobra, a u svemu ima podršku supruga Tonija i dece Marka i Manuele.

"Najvažnije je da se mnogo bolje osećam. Idem na fizikalnu terapiju i radim na poboljšanju kondicije jer je to ono što sam najviše izgubila dok sam ležala u bolnici.

Da li još osećaš bolove?

"Imala sam ih donedavno, ali me sada više ništa ne boli. Malo mi je napornija fizikalna terapija."

Kažu da si imala sreće, dva centimetra su nedostajala da bude kobno?

"Imala sam sreće u nesreći. Naša saobraćajna nesreća je bila teža, a ja sam dobro prošla. Malo je falilo da slomim pršljen. Ne znam tačno da objasnim kakva je moja povreda, lekari imaju izraz, u pitanju je nešto između naprsnuća i preloma kosti."

Da li je tačno da si u invalidskim kolicima?

"Kolica sam koristila prvih mesec dana, dok sam bila u bolnici, to je normalna stvar u takvim situacijama. Ja hodam i to je najvažnije. Počela sam da idem u lagane šetnje. Kad se dogodila nesreća najvažnije mi je bilo da li ću moći da hodam, i na sreću, to uopšte nije bilo dovedeno u pitanje."

Kako su tvoja deca sve to doživela?

"Teško im je zbog mene. Nikad me nisu videli u ovoj situaciji. Zbog Marka i Manuele sam se u svakom trenutku trudila da budem nasmejana, da se oni ne bi previše plašili za mene. Najteže mi je padala njihova briga. Toni je odrastao čovek i to drugačije podnosi, mada se nije odvajao od mene."

Šta će biti s beogradskim koncertom?

"Koncerta će biti, da nije tako već bih obavestila ljude. Kad sam se oglasila posle nesreće, znala sam da idem dalje i da ću napraviti to što sam obećala. Imam moralnu obavezu i ja to moram da završim. Odradiću koncert na najbolji mogući način u ovoj situaciji. Ljudi koji me vole i koji će doći u  Arenu treba da zaborave šta mi se dogodilo, jer ne želim da to imaju u glavi dok me budu gledali."

Kada ćeš doći u Srbiju?

"Od septembra planiram normalno da funkcionišem. Pripremam koncert, mada je scenario napisan pre nesreće, pa su moji saradnici mogli da funkcionišu bez problema. Pored toga, očekuju me i obaveze u vezi s duetom s Hoseom Felisijanom. Zbog moje povrede odložili smo promociju u Londonu. Hose je divan."

Jeste li u kontaktu?

"Naravno. Zvao me je i rekao da je njegova žena sa stanovnicima mesta u kojem živi u Americi odradila misu u crkvi za moje zdravlje, to me je baš dirnulo."

Autor: B.B.
Izvor: Kurir-info.rs, Alo.rs
Foto: Facebook/Dragana Mirković

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>