Region

Svet

Lepa Brena se oporavlja uz porodicu i najbliže: Isplakala sam se kao nikad u životu! (Foto)

Lepa Brena puštena je juče na kućno lečenje iz bolnice u Lovrenu u kojoj je provela pet dana, a potom obavestila brojne zabrinute fanove da se oseća dobro, ne trpi bolove jer pije adekvatne lekove te da se ovih dana isplakala kao nikad u životu.

Lepa Brena se oporavlja uz porodicu i najbliže: Isplakala sam se kao nikad u životu! (Foto)



Pet dana nakon nezgodnog pada kada je slomila obe ruke, odnosno četiri dana posle operacije, Lepa Brena izašla je iz specijalne ortopedske klinike u Lovranu. Iako je puštena na kućno lečenje, muzička diva se neće vratiti u Beograd, već će se oporavljati u prisustvu porodice, prijatelja i najbližih saradnika u rizortu u Novom Vinodolskom, kako bi zbog potrebnih kontrola bila što bliže bolnici.

Po izlasku iz bolnice Brena se obratila medijima i poručila u saopštenju:

 
Lepa Brena nije zahtevan pacijent, ne ponaša se kao zvezda
"Ne znam ni sama koliko je tačno vremena prošlo, jer mi je od trenutka kada su mi stavili gips svaki dan isti. Noćas sam prvi put spavala kako treba i što je najvažnije naučila sam da spavam na leđima, što inače ne radim. Svi me pitaju da li imam bolove? Nemam. Lekari su me snabdeli svim potrebnim medikamentima i sada su preda mnom tri zadatka: da odmaram, da idem na fizioterapiju i da budem disciplinovana. Lekari su me i pustili da izađem iz bolnice samo pod uslovom da mi bude osiguran psihički mir. Imala sam ga sve vreme u bolnici, a imaću ga i narednih dana u Novom Vinodolskom, gde ću ostati u apartmanu s porodicom. Ovim putem se zahvaljujem od srca osoblju i lekarima bolnice u Lovranu, kao i svima koji su mi slali poruke pune toplih reči", zahvalila se Brena i dalje nastavila:

 
Lepa Brena izašla iz bolnice! Vi ste najbolji ljudi, fanovi i deca na svetu!
"Mislim da sam se ovih nekoliko dana isplakala kao nikad u životu i definitivno je iz mene izašla sva bol koja se u svakom čoveku skuplja. Priznajem, shvatila sam koliko je korisno da se isplačete. Poslednji put sam se ovako osećala kad sam slomila nogu 1991. godine, dok je moj sin Stefan bio beba i sećam se pakla kroz koji smo Boba, ja i moji roditelji prošli u to vreme. Kada se sve ovo dogodilo, želela sam da se u medijima dozirano i kontrolisano pojavljuju informacije, jer nije bilo potrebe da se od mene pravi tolika galama, iako sam javna ličnost. Svesna sam da je moje zdravstveno stanje intrigiralo ljude, ali nisam samo ja na ovom svetu doživela nešto ovako. U bolnici u Lovranu sam se dosta družila i pričala s pacijentima i starijim i mlađim od mene i svi su mi redom rekli "da sam dobro prošla", što meni u prvi mah nije bila nikakva uteha. Ja nisam navikla ni da ovoliko ležim, ni da ovoliko mirujem. Shvatila sam koliko smo svi, kada se nađemo u jednoj ovakvoj situaciji, zapravo bespomoćni, i da učimo stvari iz početka. Ni slutila nisam da vas činjenica da se možete sami očešljati može učiniti ovoliko srećnom. Konkretno, osetila sam se bespomoćnom jer prvo nisam navikla da me neko drugi hrani, oblači, pere mi zube, češlja me... Dobra stvar je što su mi sinovi Viktor i Stefan instalirali mnoge igrice na iPadu i što se sada svađam s kompjuterom kad ga ne pobedim! Uvek sam grdila decu što igraju igrice, a sad sam počela i ja da igram! Znam sve serije na svim mogućim televizijama, ušla sam potpuno u radnju svake od njih! Provodila sam dane pred hrvatskim tv kanalima", ispričala je iskreno Brena i u nastavku opisala svoje dane u bolnici.



"U bolnici mi je raspored bio pun i zaista nisam stizala da razmišljam gde sam i šta mi se događalo. Zna se dnevni raspored; kad se ustaje, kad je kupanje, kad je fizioterapija. Bitno mi je da sam počela da vežbam neke jednostavne pokrete koji me u ovoj situaciji dovode do granice bola. Uskoro će mi skinuti gips s leve ruke, a prva kontrola mi je zakazana za otprilike dve nedelje. Veoma sam zahvalna svima na činjenici da sam imala apsolutnu privatnost u bolnici, da me niko nije uznemiravao".



Na kraju, uputila je zahvalnost prijateljima koji su joj bili puna podrška tokom najtežih dana.

"U Novom Vinodolskom imam sve uslove za šetnju i lagani oporavak. Tu su i moji najbliži, čija mi podrška zaista puno znači. Moram reći da su me obilazili mnogi prijatelji, a dobila sam bezbroj SMS, kao i poruka na Twitteru i Facebooku. Zaista mi je pisalo mnogo ljudi sa svih meridijana i ja se zaista zahvaljujem svima ovim putem na brizi. Došao mi je i Ćiro Blažević u bolnicu, koji me je od srca nasmejao, čovek je pravi genijalac! Prijalo mi je saznanje da imam ovoliko prijatelja. Čovek kad je zdrav često nije svestan ko su mu pravi prijatelji, dok mu se ne dogodi neka ovakva situacija. Ja sam optimista po prirodi i život teče dalje. Nije smak sveta. Došla mi je i Kata iz Beograda, koja mi je u kući već godinama desna ruka, a sada je tu za mene i za sve što mi treba i njena pomoć mi mnogo znači. Trenutno mi je prioritet da se oporavim. I zaista hvala svima koji su se raspitivali o mom zdravstvenom stanju, ali i medijima koji su poštujući moju privatnost, dopustili da se na miru oporavljam", završila je izlaganje Lepa Brena.

Autor: B.B.
Foto: Facebook/Lepa Brena

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>