Svet

Region

Leonardo DiKaprio prikupio 25 miliona dolara za zaštitu prirode

Američki glumac Leonardo DiKaprio uspeo je da na humanitarnoj gala večeri, koja je sinoć održana u čuvenom južnom francuskom letovalištu San Tropeu, prikupi više od 25 miliona dolara za svoju fondaciju koja se bavi zaštitom prirodnih staništa na zemlji.

Leonardo DiKaprio prikupio 25 miliona dolara za zaštitu prirode


 
Zbog Leonarda DiKaprija suprug poznate manekenke izvršio samoubistvo?!
"Još od vremena dinosaurusa nisu ovako brzo nestajale tolike biljne i životinjske vrste", istakao je Leonardo na početku svečanosti i dodao: "Moramo da se potrudimo da zaštitimo bogatstvo biodiverziteta", izjavio je on pred 500 probranih zvanica koje su se okupile na jednom vinogradarskom imanju u blizini mediteranskog gradića, glavne letnje destinacije svetskog džet-seta.

Aukcija je započeta licitiranjem za Dikapriov motor Harli Dejvidson, sa potpisima Martina Skorsezea i Roberta De Nira. Dve uloge statista u jednom od budućih filmova holivudske zvezde "prodate" su za 2,4 miliona dolara.

Bono, koji je sa Džulijanom Lenonom, sinom slavnog Bitlsa Džona Lenona, pesmom zabavljao goste tokom večeri, stavio je na aukciju svoju gitaru za milion dolara.

Jedna skupltura, rad Demijena Hirsta, prodata je američkom milijarderu Lenu Blavatniku za šest miliona dolara, dok je crtež Pabla Pikasa dospeo u ruke južnoafričkom magnatu Patrisu Motsepeu za milion dolara.

Glumci, pevači, manekeni, među kojima Marion Kotijar, Džared Leto, Selena Gomez, Kara Delavinj, Petra Nemcova, Robin Tike i Džoan Kolins, "trljali su laktove" sa svetskim bogatašima, spremnim da plate između 7.500 i 130.000 dolara za učešće na svečanosti.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus


>