Svet

Region

Humanitarni koncert muzičara iz Čikaga za žrtve poplava

Veliki humanitarni koncert u Čikagu 4. jula okupiće desetak bendova, koliko ih se do sada odazvalo pozivu, a sav prihod od te večeri biće doniran žrtvama poplava zemalja u regionu.

Humanitarni koncert muzičara iz Čikaga za žrtve poplava



Na prostorima bivše Jugoslavije protekli mesec ostaće upamćen po velikim poplavama koje su odnele ljudske živote, na hiljade ljudi ostavile bez domova i nanele ogromnu materijalnu štetu. Najveća prirodna katastrofa u poslednjih 120 godina probudila je ono ljudsko u nama, srušile su se sve granice i opet smo bili svi zajedno!

Naši sunarodnici iz dijaspore trudili su se da, kako moralno tako i materijalno pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ipak, nije svemu došao kraj, treba vratiti život ljudima koji se i dalje bore za svoju egzistenciju.

Muzičari iz Čikaga i okoline, 4. jula održaće humanitarni koncert za pomoć svima na prostorima bivše Juge.

"Bio je dovoljan samo jedan poziv na Fejsbuku i svi su već bili zainteresovani da učestvuju. Moj predlog da održimo koncert nije privukao samo muzičare, već i brojne ugostitelje i trgovce koji su sa naših prostora i koji će svojim donacijama biti deo ove akcije", rekao nam je organizator koncerta, gitarista Bojan Vasilić.

Oko 10-ak bendova nastupiće 4. jula u restoranu Tuscanos u Čikagu! Sav prikupljeni novac od prodaje ulaznica, pića i hrane doniraće se ljudima u poplavljenim područjima.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>