Region

Svet

Region

Ravna gora: Nastavka serije neće biti, uskoro stižu novi projekti

Sin Radoša Bajića, producent i glumac Nedeljko Bajić, otkriva da nastavka domaće serije "Ravna gora" na kojoj je radio sa ocem neće biti, ali da će se slavni Radašin i Milašin uskoro vratiti na male ekrane.

Ravna gora: Nastavka serije neće biti, uskoro stižu novi projekti



Ravna gora premijerno je prikazana u novembru prošle godine, i u planu je bilo da autor Radoš Bajić napravi dramsku trilogiju. Ipak, zbog teške finansijske situacije na Radio-televiziji Srbije, kao i zbog nezainteresovanosti države, nastavka neće biti.

Ravna Gora: Serija se više neće snimati zbog nedostatka novca!
"Moj otac je godinama istraživao i pripremao seriju, koja je decenijama stavljana pod tepih. Nažalost, ispostavilo se da je došla prerano, da srpsko društvo nije još uvek spremno da se suoči sa zatamnjenim istorijskim istinama", rekao je Nedeljko Bajić za "Blic" i istakao da je, po ugovoru, RTS svaku epizodu finansirao sa 90.000 evra, dok je studio "Contrast" porodice Bajić dodavao 30.000 evra.

"Taj ugovor nije bio realan, pa smo morali da smanjimo broj epizoda sa 15 na deset. Nadali smo se svesrdnoj pomoći države i institucija, ali je nismo dobili. Ukupno je projekat koštao 500.000 evra više nego što je bilo planirano, što je sve palo na teret našeg studija".

Nedeljko je najavio da će snimanje serije "Selo gori, a baba se češlja" biti uskoro nastavljeno, i da se Radašin i Milašin sredinom 2015. vraćaju u Petlovac.

Porodica Bajić za kraj ove godine najavljuje novi projekat u saradnji sa RTS-om, film "Za kralja i otadžbinu".

"Film se snažno naslanja na teme otvorene u 'Ravnoj gori', ali otvara nova pitanja naše političke emigracije i rehabilitacije patriota i rodoljuba bez obzira na ideološku različitost", kazao je Nedeljko i dodao da će Bajići ove godine snimiti i humorističku seriju, radnog naziva "Psi laju, vetar nosi", čija je radnja smeštena u savremeni Beograd i okolinu.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>