Region

Svet

Goca Tržan upisala ćerku u privatnu osnovnu školu!

Goca Tržan upisala je sedmogodišnju ćerku Lenu u privatnu osnovnu školu koja radi po čuvenom Montesori programu, koji je u Srbiji počeo da se primenjuje 2011. godine.

Goca Tržan upisala ćerku u privatnu osnovnu školu!



Gocu Tržan ćerka ostavila bez teksta, šokirala je svojom izjavom! (Foto)
Pevačica će za osam godina ćerkinog školovanja dati čak 32.000 evra. Iako je  Goca bila protivnik privatnih obrazovnih ustanova, odlučila je da njeno dete ipak od septembra krene upravo u školu koja nije državna.

"Lena je nedavno prošla brojna testiranja za upis u školu. Ustanova koju je Goca odabrala je verifikovana od Ministarstva prosvete i sporta i programski sadržaj je isti kao i za sve ostale škole. Pevačica će od prvog do četvrtog razreda godišnje plaćati po 3.500 evra, a od petog do osmog 4.500 evra. Svako dete ima pravo na školski prevoz od kuće, a u odeljenju bude po 15 učenika. Deca uče dva strana jezika", rekao je izvor blizak pevačici i dodao da Goca nije bivšeg supruga pitala za mišljenje, jer je ona jedina koja finansira ćerkino školovanje.

Goca Tržan potvrdila je ove informacije i dodala da je bila veliki protivnik ovakvih stvari, ali da se za Lenino dobro odlulila na ovakav korak:

"Bila sam protivnik privatnih obrazovnih ustanova, međutim, nedavno sam promenila mišljenje. Pozvana sam na prezentaciju škole i oduševila sam se kad sam videla kako sve to izgleda. Njihov odnos prema učenicima se razlikuje, obrazovanje, način na koji se radi s njima. Najbitnije mi je što je njihov sistem prihvaćen kao u većini najvećih škola na svetu. Logično je da želim da mi dete ide dobrim putem. Nastava je na srpskom jeziku, ali se radi po najsavremenijem sistemu obrazovanja. Sigurna sam da će se Lena dobro snaći i da će se u njoj probuditi interesovanje za gradivo", rekla je Goca.

Autor: J.B:
Izvor: Kurir-info.rs
Foto: Screenshot/Prva.rs

Viber

Izvor: Svet Plus


>