Region

Svet

Novak Đoković: Srce mi se cepa. Živeli svi narodi bivše Jugoslavije... (Foto)

Veliki heroj i najbolji teniser Srbije Novak Đoković donirao je sav prihod iz Rima (500.000 dolara) za pomoć ugroženima u poplavama, i ne prestaje da saoseća sa svojim narodom, kao i svima ostalima iz susednih zemalja.

Novak Đoković: Srce mi se cepa. Živeli svi narodi bivše Jugoslavije... (Foto)



Novak Đoković donirao 500.000 dolara za pomoć ugroženima u Srbiji!
Novak je u nedelju, pobedom nad Rafaelom Nadalom u finalu, osvojio titulu na Mastersu u Rimu i zaradio 500.000 dolara koje je po završetku turnira, tokom kojeg je neprestano upućivao poruke podrške svom narodu, i zvanično donirao za najugroženije stanovništvo.

Nakon javne kritike upućene
Novak Đoković za BBC: Želeo sam da podignem svest o stanju u Srbiji i Bosni! (Video)
CNN-u i BBC-u, sve je više inostranih medija i donatora zainteresovano za stanje u Srbiji i regionu, a da drugi reket sveta nijednog trenutka ne zaboravlja na svoju zemlju pokazao je i u emotivnim porukama na Tviteru.

"Srce mi se cepa kada vidim koliko ljudi je evakuisano i ugroženo u Bosni! Preko 950.000!!! Izdržite Braćo.. Pomoć ce stizati iz sveta", napisao je Đoković i dodao:

"Takođe vidim da je i istok Hrvatske pogođen poplavama.. Iskreno se nadam da vas neće pogoditi u onoj meri koliko Srbiju i Bosnu. Čuvajte se".

Na kraju, usledila je još jedna poruka puna emocija, sa potresnom slikom:



Autor: B.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>