Svet

Region

Preokret u slučaju smrti Pola Vokera - proizvođač automobila kriv za nesreću?

Smrt glumca Pola Vokera potresla je milione njegovih fanova, a drama oko saobraćajne nesreće ni dan danas ne jenjava. Kada je Pol Voker poginuo u automobilu sa njim bio je i Rodžer Rodas koji je istim i upravljao, a njegova supruga sada tvrdi da je proizvođač automobila kriv za nesreću.

Preokret u slučaju smrti Pola Vokera - proizvođač automobila kriv za nesreću?



Ćerka Pola Vokera progovorila o smrti oca: Tata, nedostaješ mi!
Skoro šest meseci nakon tragične saobraćajne nesreće supruga Rodžera Rodasa koji je upravljao automobilom tvrdi kako je do nesreće došlo zbog nedostatka koji je krivica proizvođača, pa sada tuži Porše. Kristin Rodas je sasvim sigurna da je saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njen suprug zajedno sa Polom Vokerom izabrao kvar na vozilu Porše Karera GT. Naime, u tužbi stoji kako njen suprug Rodžer nije uspeo da zadrži auto na putu samo zbog nedostatka koji je greška proizvođača.

Iako je jasno da je Rodžer Rodas vozio brzinom od 150 kilometara na čas, Kristin kaže da on nije vozio previše brzo i da je zbog dela koji nedostaje u ovom autombilu došlo do eksplozije u kojoj su Pol i Rodžer i poginuli. Inače, Rodžerov 8-godišnji sin video je nesreću i pokušao da pomogne svom ocu i Polu Vokeru da izađu iz automobila pre nego što se zapali, ali nije uspeo u tomu.

Upravo je eksplozija glavni detalj, obzirom da svaki sportski automobil ima deo koji sprečava da se gorivo zapali u slučaju sudara, ali ne i Porše Karera GT, iako i sama reklama za ovaj auto kaže da je najbliže sportskom automobilu koji će ikada napraviti.

Autor: M.P.
Foto: Facebook/Paul Walker

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>