Region

Svet

Goca Tržan: Ako ne ostanem trudna do januara idem na veštačku oplodnju!

Goca Tržan je nedavno otkrila da boluje od dijabetesa, sasvim slučajno. Drago joj je da je njen verenik Raša Novaković uz nju i podržava je, a takođe pevačica ne odustaje da vereniku podari dete.

Goca Tržan: Ako ne ostanem trudna do januara idem na veštačku oplodnju!



Goca Tržan: Bolujem od dijabetesa, prilično je ozbiljno!
Pevačica Goca Tržan kaže da joj se svakodnevni život promenio jer usled dijabetesa mora na rigoroznu dijetu, ali da je srećna jer je njen verenik Raša apsolutno podržava.

Kako ste saznali da bolujete od dijabetesa?

"Otišla sam kod fiziologa, doktora Dejana Čubrila, na detaljne preglede koji bi pospešili moje pokušaje da ostanem u drugom stanju. Htela sam da otkrijem šta nije u redu, uradila sam analize krvi i utvrđeno je da imam povišen insulin i da je njegova vrednost mnogostruko veća nego što bi smela da bude. Imam takozvanu insulinsku rezistenciju."

Kako se to odrazilo na vaš svakodnevni život?

"Zbog toga sam bačena na vrlo grubu i rigoroznu dijetu. Sada sam već počela normalnije da se hranim, ali dvadesetak dana bila sam na surovom režimu ishrane i pod lekovima koji su mi držali insulin pod kontrolom. Lekari prognoziraju da ću za šest meseci prestati sa terapijom i da će se sve regulisati."

Bitno je naglasiti da je dijabetes bolest s kojom se prilično normalno živi...

"Da, ali može da izazove razna oštećenja organa. Cirkulacija je mnogo slabija nego što bi smela da bude, izaziva inflamatorne procese u organizmu jednostavno nije zdravo da insulin bude toliko povišen. Većina gojaznih osoba kojima se pije voda a ne znaju zašto, verovatno ima insulinsku rezistenciju, samo što je to ljudima nepoznato jer nisu dobro informisani i o tome se ne priča."

Da li je Raša i u ovoj situaciji u potpunosti uz vas?

Da. Čak se i solidarisao sa mnom pa je maltene gladovao, tačnije dvadeset pet dana jeo je istu hranu kao i ja."

Sledeće godine ponovo planirate da odete na vantelesnu oplodnju koja vam do sada nije uspevala?

"Nadam se da će nam moje trenutno zdravstveno stanje pomoći da ostanem trudna prirodnim putem. Ako se to ne dogodi, onda ćemo u januaru krenuti sa pripremama za veštačku oplodnju."

Autor: A.K.
Izvor: Alo.rs
Foto: Facebook/Goca Trzan

Viber

Izvor: Svet Plus


>