Svet

Region

Eurosong 2014: Pobednik je Austrija i Končita Vurst! (Video)

Pobednik Eurosonga 2014 je Austrija i Končita Vurst sa pesmom "Rise Like A Pheonix". Pevačica sa bradom koja je izazvala najviše komentara i privukla najviše pažnje odnela je titulu pobednika na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrope.

Eurosong 2014: Pobednik je Austrija i Končita Vurst! (Video)



Za pobedu na najpopularnijem evropskom takmičenju kada je muzika u pitanju borilo se 26 zemalja. Crnogorski predstavnik Sergej Ćetković bio je osmi takmičar po redu, a zajedno sa svojom balerinom na rolerima osvojio je simpatije publike koja ga je nagradila ovacijama. Ipak, Crna Gora nije uspela da se plasira u sam vrh liste...

Eurosong 2014: Austrija i Švedska glavni favoriti za pobedu!
Kao jedanaesti takmičar predstavila se i Končita Vurst, austrijska pevačica sa bradom koja je svojim izgledom definitivno okupirla svu pažnju gledalaca Eurosonga. Ipak, izgleda da drastično upadljiv stajling ove pevačice ne odgovara baš svima, pa je udruženje roditelja iz Rusije tražilo zabranu emitovanja uz obrazloženje da je sve to postalo parada sodomije i leglo evropskih liberala.

Takmičenje je otvoreno nastupom Ukrajine, a kao poslednja država nastupila je Velika Britanija i zatim je počelo glasanje. Predstavnici svih 26 zemalja dali su sve od sebe kako bi se najbolje moguće pokazali pred evropskom publikom. Od samog početka videlo se da je Švedska izabrala odličnu pesmu koja će je predstavljati, obzirom da je veliki broj "dvanaestica" tokom glasanja otišao upravo ovoj pesmi, ali i predstavnici Austrije.

Na samom kraju, odlučeno je da pobedu na Eurosongu 2014 održanom u Kopenhagenu odnosi Austrija i Končita Vurst sa pesmom "Rise Like a Phoenix". Iako je ostalo još tri države koje bi trebalo da glasaju, Austrija je zbog ubedljive prednosti sa bodovima proglašena za pobednika, ali je glasanje zbog procedure održano do kraja. Pogledjte pobednički nastup.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>