Svet

Region

Slavica Eklston nakon razvoda morala bivšem suprugu da isplati pola milijarde dolara!

Iako se nakon razvoda Bernija i Slavice Eklston u medijima kalkulisalo o novčanom iznosu koji je gazda Formule 1 isplatio svojoj bivšoj supruzi, Hrvatici s kojom je u braku bio 24 godine, na videlo su upravo isplivali novi dokumenti iz kojih proizilazi nešto sasvim drugo.

Slavica Eklston nakon razvoda morala bivšem suprugu da isplati pola milijarde dolara!



Sudu u Minhenu, na kojem se protiv Bernija vodi postupak zbog navodnog davanja mita, kao dokaz je podnesena i dokumentacija o brakorazvodnom sporazumu, iz kojeg proizilazi da je zapravo Slavica ta koja već godinama isplaćuje novac svom bivšem mužu, prenosi Jutarnji.hr. Otkriveno je da su upravo Slavica i njene ćerke na čelu porodične kompanije, teške nekoliko milijardi američkih dolara, a koja se spominje u optužnici protiv Bernija.

Reč je o kompaniji Bambino, iz koje je Berni isplatio milione dolara mita nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom samo kako bi, tvrdi se u optužnici, sredio da Formula 1 bude prodata vlasniku koji će Bernija zadržati na mestu direktora. Berni sve negira i ako ne demantuje da je milione isplatio.

Tvrdi da je to učinio jer ga je bankar ucenio - pretio mu je da će poreskoj, ako ne dobije novac, dati lažirane podatke o navodnim muljažama kompanije. Prema sporazumu sa Slavicom, od 2009. godine, kada su se razveli, ona je Berniju svake godine preko kompanije isplaćivala 100 miliona dolara. Dakle, dok mnogi milijarderi strahuju od gubitka imovine nakon razvoda, ispada da je Berni od izlaska iz braka samo na taj račun zaradio pola milijarde dolara.

Pravni stručnjaci s kojima je britanski Telegraf stupio u kontakt slažu se da je ovakav aranžman dosta neobičan, ali pretpostavljaju da je sve izvedeno kako bi se na što efikasniji način izbeglo preterano poresko opterećenje. 


Autor: J.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>