Region

Svet

Baki Đogani bežao iz zatvora da bi snimio spot

Denser nestašne prirode Baki Đogani svoj temperament pokazivao je još od adolescentskih dana. Često je upadao u nevolje zbog buntovničke prirode. Pa je tako jednom prilikom završio u zatvoru Padinska skela zbog "fiće", koga je zajedno sa društvom ukrao kako bi se provozali, ali da stvar bude još gora Baki je pobegao iz zatvora da bi odigrao svoj deo u spotu Dragane Mirković "Baš tebe volim ja".

Baki Đogani bežao iz zatvora da bi snimio spot



"Znao sam da je u zatvoru, ali nisam imao pojma da je pobegao, samo se pojavio na snimanju. Pošto neke koreografije zna samo on, izgleda k'o crnac, a bio je uvek vredan da odradi nešto drugačije, dao sam mu ulogu. Nisam imao pojma da je pobegao s robije. Kad je snimljen spot, svi su bili oduševljeni, Dragana takođe, pa mi je predložila da joj se svi pridružimo na velikoj turneji", priseća se Đole Đogani i nastavlja:

"Platim ja Bakiju za spot, kažem mu: 'Odlično, brate!', ali vidim da me gleda tužno. Pitam ga šta je, a on mi tek onda reče da je pobegao iz zatvora! Pao mi je mrak na oči! Pričao sam mu ceo sat, objašnjavao da to nije u redu i da ću smesta da ga vratim u Skelu. On poče da plače i da mi priča da neće da se vrati i da će pobeći u inostranstvo. Tada sam mu zapretio. Rekao sam: 'Slušaj, radi se o prezimenu, ako si napravio grešku, sranje, odleži svoje, odsluži kaznu, a kad se budeš vratio, ja ću da ti pomognem da snimiš ploču, da zaradiš pare poštenim radom. Ako nećeš, prvo što ću da uradim je da te nateram da izbrišeš prezime Đogani!' Mi smo poštena porodica, ma šta ko mislio o nama", kaže Đole koga je Baki poslušao i pristao da se vrati u zatvor.

"Sećam se, stavio sam ga u automobil, vozio sam tada 'audi 80', i lično ga odvezao u 'Padinjak'. Verovatno je bila i neka poternica raspisana za njim, ali nisu ga tražili. Znam samo da kada smo ušli, svi stražari su se sjatili da vide to čudo, gledaju me belo, a komandir smene mi zbunjeno kaže: 'Vi niste normalni! Nikad nam se nije dogodilo da nam se neko ko je pre toga pobegao sam vrati u zatvor!'. Pošto su me prepoznali, iako ja tada nisam bio toliko popularan, molio sam ih da budu dobri s njim, da ga ne maltretiraju i ne biju ga. Tako je i bilo. Pitao sam Bakija kad je odslužio svoje da li su ga dirali, rekao mi je da nisu. Tada mi je obećao da neće više nikad ništa da ukrade, i nije, ni žvaku", zaključuje Đole Đogani. Glava porodice Đogani kaže da za mnoge probleme svojih rođaka nije ni znao jer su krili od njega. "Žao mi je što sam kada je Baki upao u nevolju bio u Italiji, pa nisam mogao da ga kontrolišem. Ali, moram da kažem i to da su mnogo toga krili od mene, plašili su me se! Bio sam strog, ali pravičan. Kad učine nešto dobro, nagrađivao sam ih odećom, izlascima, ali i kažnjavao kad nisu bili dobri", rekao je Đole.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>