Region

Svet

Diskaveri mreža stiže u Srbiju - visokokvalitetni kanali donose i mnoštvo noviteta

Diskaveri mreža (Discovery Networks) predstaviće iduće sedmice u Srbiji svoje glavne kanale - Discovery channel, TLC i Animal planet, a 18. aprila na Diskaveri kanalu će premijerno biti prikazana serija "Smrtonosna ostrva", eksperta za divlje životinje Dejva Salmonija.

Diskaveri mreža stiže u Srbiju - visokokvalitetni kanali donose i mnoštvo noviteta



Kako je Tanjugu rekla Viktorija Dejvis, direktorka za jugoistočnu Evropu te mreže, Diskaveri će u maju emitovati i uživo skok Džobija Ogvina sa Mont Everesta.

"Ogvin će izazvati planinu u odelu sa krilima i to ćemo prenositi uživo na Diskaveri kanalu u preko 200 zemalja. Prenos uživo pruža jedinstvenu priliku raznih uglova prikazivanja - pored TV prenosa, integrišemo i Tviter i video kanale, kao i specijalne web sajtove kako bi gledaoci imali imali celovitu sliku o projektu. Naša publika to ceni i pokazala je veliku želju za uključivanjem u ovakve stvari", rekla je ona.

Kanal TLC je veoma popularan u Srbiji - to je broj 1 internacionalni kanal za žene.

"Nakon uspeha kanala TLC, planiramo da predstavimo i novi kanal za žene ID Xtra. Ovo je visokokvalitetan kanal za žene pun misterija i neizvesnosti. Sigurna sam da će sa svim ovim programima i novitetima, naši gledaoci pronaći odgovore na pitanja koja imaju i da će njihovi znatiželjni apetiti biti zadovoljeni", dodala je Dejvis.

Prema njenim rečima, Diskaveri će predstaviti i potpuno nove serije Bekstvo od proroka, Napuštanje vere, Ballroom Blitz i nove sezone serija Kralj poslastičara, Povratak Hani Bu Bu, Venčanica iz snova, Moja tajna, Medijum sa Long Ajlanda.

Kada je reč o komercijalnim mogućnostima Srbije i regiona, Dejvis kaže: "Srbija je jedno od naših ključnih tržišta u regionu, sa publikom koja voli naše kanale i biznis partnerima koji su nas podržavali otkad smo se predstavili na ovom tržištu. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je Diskaveri na prvom mestu među kanalima čiji je sadržaj zasnovan na činjenicama, a na osmom mestu na celokupnom TV tržištu, sa porastom rejtinga od 30 posto u 2013. u odnosu na 2012. godinu".

"TLC, naš kanal namenjen ženama, je broj jedan internacionalni kanal za žene u Srbiji, a imao je porast rejtinga od 11 posto u 2013. godini u odnosu na 2012. godinu. Zabeležili smo i porast rejtinga Animal Planeta od preko 30 posto u 2013. godini u odnosu na 2012", zaključila je Dejvis.

Prema njenim rečima, Diskaveri mreža je veoma zadovoljna gledanošću svojih kanala u Srbiji i nastaviće da ulaže u aktivnosti i poslovanje u našoj zemlji.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>