Region

Svet

GNR zapalili Beograd - Sweet child of Belgrade u Areni (Video)

Pred oko 15.000 ljudi sinoć u Beogradu nastupio je američki bend „GNR", grupa koja je za 25 godina postojanja uspela da iznedri jedno pravo remek-delo od albuma "Appetite for Destruction" i još nekoliko ne baš toliko dobrih izdanja, ali i da sebi obezbedi reputaciju grupe sa jednim od najdramatičnijih raspada u istoriji roka. Današnji „Gansi" sastoje se samo od pevača iz prve postave Eksl Rouz i pratećeg benda, što nije sprečilo srpsku publiku da ovacijama proprati dugoočekivani spektakl.

GNR zapalili Beograd - Sweet child of Belgrade u Areni (Video)



GNR Arena Beograd

Da grupa i dalje ima fanatične sledbenike uverili su se novinari koji su pred koncert obišli klupe i travnjake oko "Beogradske arene". Na koncert se dolazilo i organizovano, autobusima, iz srpskih gradova i susednih zemalja. Grupe onih koji su na koncert došli ranije, organizovanim prevozom, ispijale su pivo ispred "Beogradske arene" po cenama koje su otišle u nebesa: žeđ i nedostatak prodavnica u blizini podigli su cenu limenke piva na čak 150 dinara, koliko su koštali i "đavolji rogovi", deo kontingenta napravljenog još za koncert grupe AC-DC.

GNR Arena Beograd

Đorče Čulavkov iz Ohrida u Makedoniji došao je na „Ganse" ne toliko da uživa u muzici, koliko da se priseti svoje rane mladosti:

"Ovi „Gansi" su više Eksl sa di-džejevima! Ali, ja to ipak moram da čujem, zato što mi je njihova muzika, kada sam bio klinac, promenila život, okrenula me nekim zanimljivim stvarima. Sada ih i ne slušam više, ali me je uhvatila teška nostalgija" - rekao je gost iz Makedonije.

GNR Arena Beograd

Pre izlaska na scenu Eksla Rouza, Bamblfuta i ostalih članova novih „Gansa", publiku su zagrevali srpski bend „Najtšift" i kanadska grupa „Danko Džons".

GNR Arena Beograd

Nastup je počeo tačno u 23.30, pola sata kasnije nego što je najavljeno, pomalo mlako primljenom numerom „Chinese Democracy", nakon koje je usledio euforični aplauz kojim je pozdravljena pesma „Welcome To The Jungle" sa prvog i najboljeg albuma grupe „Appetite for Destruction". Na listi pesama, koja je bila poznata nedeljama pred koncert, našle su se još i pesme „Rocket Queen", „Ms. Brownstone", „You Could Be Mine", „Sweet Child O'Mine" i mnoge druge. Publika je snažnim aplauzima i ovacijama pozdravljala numere sa poznatijih albuma grupe, dok su pesme sa aktuelnog albuma „Chinese Democracy" (ako se album koji je sniman 15 godina uopšte može nazvati aktuelnim) propraćene relativno ravnodušno. Kako se moglo zaključiti iz reakcija fanova, sada već na rubu srednjih godina, kojima su prve asocijacije na „Ganse" tesne farmerke, duboke „puma" patike i prve ljubavi, ono što se najželjnije očekivalo bila je jedna od najlepših ljubavnih pesama prošlog veka, "Sweet Child O'Mine".

GNR Arena Beograd

Za kraj koncerta bila je rezervisana prava himna osamdesetih godina prošlog veka, "epska" numera "Paradise City", posvećena grešnom životu u Los Anđelesu. Nakon svirke provod je nastavljen u klubovima "Lađa" i "Vudu" u kojima je upriličen afterparti za najveće fanove grupe, koja je pokazala da, iako sa prvom postavom deli samo pevača i ime, ipak može da priredi kvalitetan šou.





Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>