Lepota

Ljubav

Savršena šminka za samo 30 minuta? Nikakav problem!

Koliko puta vam se dogodilo da kasnite i imate samo 30 minuta za šminkanje i sređivanje? Samo toliko je i dovoljno, i ako dobro iskoristite vreme možete stići na posao, a da pritom izgledate sveže i lepo za početak novog dana.

Savršena šminka za samo 30 minuta? Nikakav problem!



Potrebno je samo da znate kako da rasporedite vreme, i evo na šta da se koncentrišete:

Osvežite ten

Ako ste baš u velikoj stisci s vremenom, ten je prva stvar na koju treba da mislite, trvdi Ebi Gardner, direktorka sajta „Meri Kler“. Ona preporučuje svakoj ženi da uvek sa sobom ima listiće za upijanje viška sebuma na koži. Pošto verovatno nemate vremena da se umijete, pa nanesete šminku ponovo, ovi listići su prava stvar za przo popravljanje šminke, jer ne skidaju puder, već samo višak sebuma. A ko još želi da izađe u grad šljašteći od masnoće na licu?

Ebi kaže da su ovi listići mnogo bolji od pudera u prahu, koji takođe upija masnoću i matira lice, ali ako se nanese više puta u toku dana, lice na kraju izgleda umorno i starije.
Nakon što se otarasili ružnog sjaja na licu, vreme je da ublažite nesavršenosti, koje su do kraja radnog vremena već počele da proviruju kroz puder. Kristin Majksel, urednica bloga o nezi, kaže da ona uvek sa sobom nosi korektor, jer je to najlakši način da u kratkom roku osveži lice. Nanesite malo korektora na podočnjake, kako biste izgledali odmornije, i na nesavršenosti na licu. Ali nemojte da preterujete, savetuje Kristin, jer je ipak najlepše kada se vidi prirodna tekstura kože.

Jedan od najbitnijih koraka u postizanju svežeg tena jeste boja na obrazima. Najbolji izbor su multifunkcionalni stikovi koji mogu da se koriste i na obrazima i na ustima,a izgledaju mnogo prirodnije nego rumenila u kamenu. Stavite nekoliko tačkica na vrhove jagodica, pa dobro razmažite prema obliku vašeg lica.

Unesite malo boje

Mnoge žene ne koriste karmin svakodnevno i ne nose ga na posao, ali taj tračak boje na vašim usnama može da učini čuda po pitanju osvežavanja izgleda.

Takođe, ruž je odličan način da bilo koju šminku učinite malo svečanijom. Odabir boje je na vama, možete da se odlučite za klasičan crveni karmin, ili vam možda više leže moderne tamne nijanse. Takođe, karmin može da vam posluži i kao rumenilo.

Sredite kosu

Ako imate malo više od 15 minuta vremena za sređivanje, onda imate vremena i da malo ulepšate frizuru. Gardnerova savetuje da uvek sa sobom imate malu bočicu proizvoda za stilizovanje, kao što je gel ili serum, koji će umiriti dlake koje lete na sve strane. Takođe, u drogerijama mogu da se nađu minijaturne bočice laka za kosu, specijalno napravljene da stanu u žensku torbu.

Ako ste dan započeli sa talasastom i sjajnom kosom, a dok ste završili sa poslom ona je postala bezoblična i čupava, nemojte da se nervirate. Podignite kosu u moderan visoki rep, ili napravite nisku elegantnu punđu. Ako želite nešto malo glamuroznije, možete da napravite lepu pletenicu sa strane, i da ubacite neki ukras za kosu, ili da se odlučite za neku drugu brzu frizuru.

Za one srećnice koje imaju vrena da odu do kuće, najbolje rešenje je da peglom ili figarom doterate nekoliko pramenova. Majkselova kaže da je jako bitno da vodite računa o tome kakva vam je kosa bila tog dana. Dakle, ako ste na posao otišli sa ravnom kosom, nemojte sada pokušavati celu da je uvijete, već samo osvežute nekoliko pramenova peglom, i neka ostane ravna. Isto važi i za talasastu frizuru.

Ne zaboravite na oči

Jako je teško popraviti šminku na očima ako imate malo vremena. Ono što možete da uradite jeste da osvežite maskaru, ali vodite račina da ne preterate, jer će vam trepavice izgledati slepljeno.

Kristin Majksel otkriva da ona maskaru popravlja uz pomoć štapića za maskaru za jednokratnu upotrebu, i sredstva za skidanje šminke.

Jednostavno umoćite stapić u sredstvo, i prođite njime kroz trepavice baš kao da nanosite maskaru. Zatim nanesite sloj maskare, i gotovi ste.

Ako imate malo više vremena, možete da popravite i pojačate ajlajner, uli da nanesete tamniju senku u spoljne uglove kapaka. Naravno, ako ste kod kuće, možete da skinete šminku i počnete iz početka, ali ako ovo radite na poslu, nemojte ni slučajno da se šminkate u toaletu. Veštačko osvetljenje u toaletima je toliko loše, da ne možete da imate jasnu predstavu o tome šta radite. Pronađite neko mesto gde je svetlo bolje i prirodnije.

Autor: A.K.
Izvor: zena.blic.rs
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>