Lepota

Ljubav

Neočekivani razlozi zbog kojih vam se bubuljice stalno vraćaju

Većina osoba i posle puberteta imaju neverovatan problem sa bubuljicama. Stručnjaci savetuju da je čišćenje lica potrebno i nakon spavanja, pogotovo ako imate problema s kožom.

Neočekivani razlozi zbog kojih vam se bubuljice stalno vraćaju



Problematičnu kožu ne treba često da tretirate pilinzima i agresivnim tretmanima, već da obratite pažnju na neke sitnice koje su vam se možda učinile bezazlenim.

1. Ogledalce, ogledalce

Džoan Kolins otkrila tajnu svoje večite lepote
Dermatolozi kažu kako ljudi često imaju problem s kožom zbog - previše gledanja u ogledalo! Dugotrajno proučavanje kože dovodi do primećivanja novih "nedostataka" , a samim tim i želje za kopanjem po bubuljicama i miteserima čime samo raznosite bakterije po licu i pojačavate upalne procese.

2. Šalovi, naočare, mobilni

Da li vam se pojavljuju bubuljice samo na jednom delu lica? Razmislite o stvarima koje često prislanjate uz taj deo. Šalovi, sunčane naočare i mobilni telefon uvek moraju da budu savršeno čisti…

3. Preterano korišćenje pilinga

Suprotno mišljenju - problematičnu kožu ne treba prečesto da tretirate pilinzima i agresivnim tretmanima. Zbog prečestog skidanja mrtvih ćelija, dolazi do iritacije i oštećenja kože koja zatim ne može normalno da funkcioniše pa nastaju novi upalni procesi. Dva puta nedeljno je i više nego dovoljno.

4. Ujutru se umivate samo vodom

Veći broj žena uveče pomno čisti lice, a ujutru se samo umije vodom, ali stručnjaci kažu kako je čišćenje potrebno i nakon spavanja, pogotovo ako imate problema s kožom. Ujutru se na koži nalaze ostaci proizvoda koje ste naneli sinoć, ali i masnoće koje je proizvela vaša koža pa je poželjno kožu očistiti barem losionom.

5. Brza hrana

Složićemo se, ovo nije iznenađenje, ali mnoge žene ipak ignorišu činjenicu da pržena i masna hrana utiče na izgled njihove kože. Ako želite lep ten, hamburgere i pomfrit zamenite voćem i povrćem.

Autor: J.B.
Izvor: index.hr
Foto: marin/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>