Ostalo

Sme�no

Ruka nade: Beba iz stomaka uhvatila za prst doktora koji joj je spašavao život! (Foto)

U novembru 1999. godine pojavila se fotografija iz operacione sale u kojoj je hirurg operisao malenog Semjuela dok je još bio u stomaku svoje majke, a u jednom trenutku pružio je ručicu u uhvatio se za doktorov prst.

Ruka nade: Beba iz stomaka uhvatila za prst doktora koji joj je spašavao život! (Foto)



Beba semjuel bio je u 21. nedelji kada mu je dijagnostikovana razdvojenost kičme. Doktor je ustanovio da bi hiruška intervencija trebalo da se uradi dok je beba još u stomaku, uradio je uobičajen carski rez, izvukao matericu i učinio još jedan rez kroz koji je operisao Semjuela. Kada je dr Bruner završio ovu intervenciju, koja je inače proška sasvim u redu, mali Semjuel je kroz još uvek otvoreni rez na materici ispružio ručicu i uhvatio se za prst doktora koji ga je operisao.



Hirurg je ostao potpuno u čudu i rekao da je to najemotivniji trenutak koji je doživeo u svom životu, a od tolike zapanjenosti nekoliko sekundi se nije pomerao, što je omogućilo ostatku ekipe da napravi fotografije.

Ova fotografija počela je da kruži internetom tri godine kasnije, "Njujork Tajm" nazvao ju je "Ruka nade", a ponovo se pojavila kada ju je Kerol Harver postavila na novoj društvenoj mreži "Pinterest".

Autor: M.P.
Foto: Pinterest/Emma Rehnelt

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>