Region

Svet

Region

Petar Božović: Žarka Lauševića gledam kao sina

Glumac Petar Božović otputovao je danas u Njujork kako bi posetio svog velikog prijatelja i kolegu Žarka Lauševića.

Petar Božović: Žarka Lauševića gledam kao sina



Žarko Laušević hitno prebačen u bolnicu zbog kritičnog stanja!
Prema rečima našeg legendarnog glumca njega i Lauševića vezuje višedecenijsko prijateljstvo, koje nije uspela da uništi ni velika tragedija koja je 1993. godine zadesila Žarka kada je nakon svađe u kafani u Podgorici u samoodbrani usmrtio dva čoveka i jednog ranio, zbog čega je osuđen na 15 godina zatvora. Naprotiv, njihovo prijateljstvo postalo je čvršće i snažnije, a kako kaže ova glumačka legenda, "lako je u dobru biti dobar, na muci se poznaju prijatelji“.

Petar Božović je odmah nakon nesreće počeo da posećuje Žarka Lauševića u  crnogorskom zatvoru "Spuž" ,  a kasnije i u beogradskom CZ-u.  U svojim knjigama "Godina prođe, dan nikada“ Lauš je dirljivo opisao posete i podrku svog starijeg kolege. Od kad se Žarko preselio u Njujork, Božović ne propušta priliku da, kada je u tom kraju sveta, svrati kod svog druga, nekad popriča, a nekad njegovu muku odćuti sa njim.

"Već 21 godinu Žarko svaki dan i svaki minut žali zbog toga što se desilo. Bila je to strašna tragedija. Sudbina je u jednom minutu ugasila i unesrećila živote velikog broja ljudi, živote nekoliko porodica. Žarka znam od malih nogu. Prvo mi je bio kao sin, a kasnije drug, brat i kolega. Ta strašna tragedija unesrećila je sve nas", dirljivo priča Božović pred polazak, a takođe ne prestaje da se nada da će se Žarko jednoga dana vratiti u svoju zemlju.

"Nadam se da će se stvoriti uslovi da dođe i da se vrati svom poslu jer u ovim zrelim životnim i glumačkim godinama tek može mnogo da pruži na sceni", objašnjava Petar.

On je zadivljen talentima mlađeg kolege i ističe da Laušević nije samo izvanredan glumac već i pisac i slikar. Tragičnom igrom sudbine, ovaj izuzetni umetnik već godinama zarađuje za život radeći fizičke poslove u Njujorku.

Autor: J.B.
Izvor: Blic
Foto: ScreenShoot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>