Region

Svet

Region

Katarina Radivojević za dan snimanja dobija 500 evra

U hrvatskim medijima procurela je informacija da naša poznata glumica Katarina Radivojević za jedan dan snimanja sapunice "Najbolje godine" dobija 500 evra, po čemu je jedna od najplaćenijih glumica u Hrvatskoj.

Katarina Radivojević za dan snimanja dobija 500 evra



Da glumačka profesija u našoj zemlji nije dobro plaćena, a pogotovo kada se naši honorari uporede sa holivudskim dokaz je i lista koju su mediji iz neobaveznih razgovora sa glumcima uspeli nekako da formiraju. Poznato je da glumačka ekipa na ovim prostorima ćuti o svojoj zaradi.

Prosečno po epizodi u nekoj seriji glumci mogu dobiti od 500 do 1.500 evra, to naravno zavisi od popularnosti glumca. Dok se u filmovima glumci plaćaju po danu i tada njihov honorar iznosi oko 50 evra za neafirmisane i mlade glumce, a najpoznatije zvezde za samo jedan dan pojavljivanja u nekoj seriji mogu dobiti i do 1.500 evra. U Hrvatskoj je slična situacija, glavni glumci u dramskim serijama dobijaju od 1.000 do 1.200 evra, a najviša zarada je 1.500 evra.

Zbog loših i neredovnih honorara glumci se neretko odlučuju za pojavljivanje u nekim reklamama koje su jako dobro plaćene i angažuju se u određenim voditeljskim projektima gde je najniža zarada po snimanju 100 evra.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>