Ljubav

Style

Psihološki trik koji će učvrstiti vašu vezu

Naime, stručnjaci su potvrdili da postoji psiholiški trik koji može da očvrsne vašu vezu i produži osećaj zaljubljenosti. Reč je o fokusiranju na dobre partnerove kvalitete. Naravno, uvek je lakše reći nego uraditi, posebno što u vezama važi nepisano pravilo da što ste duže s nekim, sve ćete više uočavati njegove mane.

Psihološki trik koji će učvrstiti vašu vezu



Ipak, ključ je u tome da ne dopustite da mane utiču na vašu privrženost partneru. “Ako možete misli da usmerite na ono u čemu je dobar, onda ćete se koncentrisati na partnera u celini, a ne samo na njegove mane”, kaže vođa studije dr Džona Holmsa, profesor psihologije, koji objašnjava da vas niko ne može privoleti da volite nečije mane, ali svakako možete da naučite da misli prebacite na nešto pozitivno vezano za partnera.

Dokažite da niste u pravu

Kad vas muči neka sitnica koju je vaš dragi uradio, možda vas u stvari ne brine baš taj konkretan čin nego nešto mnogo dublje. Prvo se zapitajte zašto ste toliko uznemireni. Nije vam odgovorio na SMS satima i pretpostavljate da mu nije stalo do vas. “Pronađite dokaze da niste u pravu”, preporučuje dr Šanon Foks. Možda vas je baš juče pitao kako je bilo na važnom sastanku za koji ste se danima pripremali ili vam je nedavno ničim izazvan napisao slatku ljubavnu poruku.

Smanjite gunđanje

“Žensko druženje uključuje upoređivanje veza i svih problema koji se u njima pojavljuju”, kaže Foks. Dok pričate o partneru na način “Da i onda je on uradio…”, to zvuči loše, a konstantno naglašavanje njegovih mana vas uvlači u negativno razmišljanje. Nerealno je očekivati da se nikad nećete žaliti, pa kad to ipak učinite, upakujte ono što vam smeta sa nečim dobrim kako biste ostali fer. Na primer: “Mrzim kad mi Marko na pitanje odgovara sa Da ili Ne, ali on stvarno zna da me iznenadi”. Tako ćete se povezati s partnerom i moći da ga gledate u realnom svetlu.

Otkrijte dobru stranu

Šta god vaš dragi radio, a vas to izbacuje iz takta, pronađite u tome nešto dobro. Neuredan je? Razmislite šta je u tome dobro za vas.  “Gledajte to na sledeći način – opušten je, ne kontrolše”, kaže dr Alon Gratč, autor knjige “If Men Could Talk”. Znači da će vam verovatno prepustiti odluku o tome kako da uredite stan. Još jedan primer je kad je muškarac tih, ne priča puno. “Tihi tipovi uglavnom su smireni i logični što je za vas dobro jer će vam pomoći da rešite problem na razuman način”, ističe dr Aron

Autor: M.P.
Izvor: haber.ba
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>