Ostalo

Sme�no

Posle ovoga ćete dobro razmisliti pre no što mobilni telefon stavite blizu glave (Video)

O štetnom zračenju elektronskih uređaja slušamo svaki dan, a devojčice iz Danske su to na praktičnom primeru proverile, te došle do zastrašujućih rezultata.

Posle ovoga ćete dobro razmisliti pre no što mobilni telefon stavite blizu glave (Video)



Nekoliko učenica jedne škole u Danskoj izvele su eksperiment čiji su rezultati izazvali burnu reakciju mnogobrojnih stručnjaka za zračenje širom sveta.

Naime, eksperiment se temeljio na posmatranju procesa razvijanja semena identičnih biljki, u prostorijama sa identičnom izloženošću suncu, sa identičnom temperaturom i količinom dostupne vode. Razlika je bila samo u tome što je u jednoj prostoriji postavljen i ruter za bežični internet, koji emituje istu vrstu zračenja kao i običan mobilni telefon.

Posle 12 dana, uporedni rezultati bili su poražavajući. U prostoriji sa ruterom, proklijalo seme nije poraslo, a neki izdanci su čak mutirali ili uginuli, dok su biljke nastale iz semena koje nije bilo izloženo zračenju sasvim normalno napredovale.

Mlade Dankinje su zapravo želele da pokažu kako količina zračenja koja je identična onoj koju emituje mobilni telefon, može da utiče na san i koncentraciju, a rezulteti su ih ubedili u to da nijedna više ne spava sa mobilnim telefonom pored uzglavlja.


"Zaista je zastrašujuće da zračenje ima ovako negativan uticaj na živa bića, te o tome svaki pojedinac treba da povede računa. Tokom noći telefon isključite ili ga stavite u drugu prostoriju, a kompjuter obavezno mora biti isključen dok spavate", rekla je jedna od učenica.



Autor: T.I.
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>