Svet

Region

Za Mihaela Šumahera prognoze sve crnje: Povređen mu i centralni i levi deo mozga

Sve su manje šanse da će se Mihael Šumaher oporaviti. Prema najnovijim saznanjima, povrede su još ozbiljnije no što se smatralo, te će biti čudo ukoliko legenda Formule 1 uopšte bude mogao da hoda i da jede.

Za Mihaela Šumahera prognoze sve crnje: Povređen mu i centralni i levi deo mozga



Mihael Šumaher bi u vegetativnom stanju mogao da ostane do kraja života
Bivši član Medicinske komisije Međunarodne automobilske federacije (FIA) dr Geri Hartštajn ocenio je danas da su male šanse da zdravstveno stanje Mihaela Šumahera bude kao pre teškog pada krajem decembra, kada je zadobio ozbiljne povrede glave.

Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra posle teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu.

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

Mihael Šumaher posle buđenja iz kome neće biti isti čovek (Foto)
"Krajnje je malo verovatno da Mihael bude onaj isti kojeg smo poznavali pre nesreće. Prošle su skoro četiri nedelje u komi, neminovne su posledice. Trijumf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se", rekao je dr Hartštajn na svom internet blogu i dodao da bi "više nego bilo šta u zivotu voleo da nije u pravu".

On je naglasio da je Šumaheru povređen i centralni i levi deo mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspešno odstranjen hematom.

"Na žalost, izgleda da ima još hematoma, na levoj strani, ali i u centralnom delu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svest, osećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja", rekao je dr Hartštajn.

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>