Ostalo

Sme�no

Modularni PC: Da li je ovo savršena ideja za gejmerski računar?

Proizvođač gejmerskog hardvera "Razer" poslednje dve godine radio je na ovoj inovaciji - jednostavnom PC-u, koji će se lako modifikaovati i biti tih, a pritom odgovarati profi igračima koji sami prave svoje mašine, ali i onima koji su pristalice samo igranja, ali ne i rada oko hardvera.

Modularni PC: Da li je ovo savršena ideja za gejmerski računar?



Novi projekat Motorole: Upoznajte Phoneblok i Aru, oduševićete se! (Foto+Video)
Tako je ova kompanija uvela prototip kada je modularni računar u pitanju, a projekat je nazvala "Kristin". Ideja je, prema rečima generalnog direktora, da se uređaj plasira igračima i da onda vide povratne reakcije: "Videćemo da li će se ljudima dopasti", kaže on i dodaje da je način poslovanja ove kompanije da konstantno pravi nove stvari i plasira ih na tržište putem medija. "Razer" je pokazao reporterima moćan tablet koji se lako koristio kao gejmerski računar, u to vreme poznat kao "Projekat Fiona", kao što se sada radi o Kristin, a vrlo brzo ovaj tablet postao je draga igračka mnogih gejmera. Godinu dana kasnije postao je pravi proizvod i sada se zove "Razer Edge".

Govoreći o projektu Kristin, u pitanju je modularni računar, odnosno veoma lep rek u koji se mogu postavljati moduli kao što je CPU, memorija, GPU i još mnogo komponenti koje se same međusobno sinhronizuju. Sem toga, moduli se nalaze u sistemu tečnog hlađenja, koje se pokazalo kao najbolje do sada, nemaju kablove i ne proizvode nikakvu buku, za razliku od običnog PC-a. "Razer" još uvek nije siguran da li će se sam baviti prodajom modula, ili će prepustiti tržište i ostalim partnerima.

U slučaju da gejmeri dobro odreaguju na ovakav vid računara, Razer će projekat Kristin plasirati na tržište, ali generalni direktor otvoreno priznaje da nema ideju kada bi to moglo da se dogodi. Ipak, sudeći po prošlosti ove kompanije, vrlo brzo će nam i Kristin biti dostupna na tržištu, ali možda pod drugim imenom.

Autor: M.P.
Foto: theverge.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>