Ostalo

Sme�no

Nova godina dočekana u svetu, spektakularan vatromet u Sidneju (Foto+Video)

Ostrva Samoa i Kiribati prva su ušla u 2014. godinu, u 11 sati, dok će poslednji u Novu ući stanovnici Američke Samoe, čak dan nakon Samoe, iako ih deli samo 80 kilometara. Spektakularni vatrometi upriličeni su u Melburnu i Sidneju, kao i u Hong Kongu.

Nova godina dočekana u svetu, spektakularan vatromet u Sidneju (Foto+Video)



Stanovnici Pekinga i Hong Konga proslavili su dolazak Nove godine u 17 sati, dok su se sat vremena ranije, u 16 sati, začula novogodišnja zvona i u Japanu. Na tokijskom tornju zasvetleo je broj 2014, a iz obližnjeg hrama čula su se zvona.

Sidnej i Melburn dočekali su 2014. u 14 sati. Oko milion i po posetilaca gledalo je spektakularan vatromet u ove dve metropole. Vatromet u Sidneju prvi put je za deset godina ispaljen sa četiri jedrenjaka usidrena u blizini čuvene sidnejske Opere, a obasjao je most Harbor kao da je dnevna svetlost. Upotrebljeno je nekoliko tona pirotehnike i kontinuirano je trajao čak osam minuta, a Australijanci tvrde da su ostatku sveta postavili "domaći zadatak"!



Ranije, tačno u podne, u 2014. ušli su stanovnici Novog Zelanda, među kojima i naša najlepša teniserka Ana Ivanović koja trenutno boravi tamo. Na svom Fejsbuk profilu fanovima i svim ljudima dobre volje, kao i njihovim porodicama, poželela je da ostvare svoje snove.

Pogledajte kako je izgledao spektakularni doček u Sidneju!



Autor: B.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>