Region

Svet

Novak Đoković Fondacija otvorila treću Školicu života (Foto)

U Kniću je prekjuče otvorena treća Školica života čiju je adaptaciju i opremanje finansirala Novak Đoković Fondacija. U adaptaciju prostora, obuke vaspitača, kupovinu nastavnog materijala i igračaka uloženo je 2.876,540,00 dinara.

Novak Đoković Fondacija otvorila treću Školicu života (Foto)



Fondacija je renovirala prostor namenjen programu Školice života za koji se prijavilo 35 mališana, kao i prostor za pripremni predškolski program, rekonstruisan je toalet, obezbeđena kuhinja i uređeno dvorište. Ceo projekat u ulaganje za bolje sutra našim mališanima koštao je 2.876,540,00 dinara.

Jelena Ristić: Novak i ja planiramo veliku porodicu!
"Knić je opština sa mnogo dece i mi smo srećni što po planu, otvaramo Školicu života na kraju ove godine. Zahvaljujem se predstavnicima lokalnih vlasti koji su imali razumevanje za projekat i sarađivali sa nama sve vreme. Iskustva sa Školicama života koje smo do sada otvarali su fenomenalna, deca provode kvalitetno vreme i uče po savremenim programima, a roditelji su konstantno uključeni što je bio naš cilj. Školica života će, sigurna sam, i u Kniću postati mesto za druženje, učenje, ljubav i pamćenje", izjavila je Jelena Ristić, direktorka Novak Đoković Fondacije.



Sa decom će svakodnevno raditi jedna vaspitačica, a roditelji predškolaca imaće priliku da učestvuju u programima koji su specijalno osmišljeni.

Realizacija projekta započeta je u julu ove godine, a on je osim adaptacije prostora za Školicu života podrazumevao i održavanje seminara za predstavnike lokalne samouprave o značaju ulaganja u predškolsko obrazovanje, kao i tri stručna seminara za sve vaspitače koji rade na području opštine Knić.



Projekat "Školice života" Fondacija realizuje uz stručnu pomoć Centra za interaktivnu pedagogiju iz Beograda, sa ciljem da stvori što bolje uslove za obrazovanje dece u Srbiji. Namenjen je mališanima iz seoskih područja, kojima su nedostupni vrtići i predškolske ustanove. Školice će pre svega biti mesta predviđena za učenje i igru dece uzrasta od tri do šest godina. Kompletan program Školica života osmišljen je kako bi predškolsko obrazovanje bilo dostupno deci iz socijalno ugroženih sredina kao i deci sa smetnjama u razvoju.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: novakdjokovicfoundation.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>