Ostalo

Sme�no

U sibirskom vrtiću polivaju decu ledenom vodom na snegu! (Foto+Video)

Da se u Sibiru uglavnom događaju čudne stvari svedoči i situacija iz jednog vrtića u Krasnojarku. Međutim, nije Sibir uporište samo nadprirodnih pojava, već i sami ljudi mogu stvoriti vrlo čudne situacije i šokirati ceo svet.

U sibirskom vrtiću polivaju decu ledenom vodom na snegu! (Foto+Video)



U jednom vrtiću u Krasnojarku u Sibiru postoji izuzetno čudan ritual koji vaspitačice praktikuju na deci, i to od ranog jutra. Pre samog doručka vaspitačice tuširaju decu mlakom vodom kako bi ih navikle na niže temperature, a onda ih izvode napolje na sneg, gde je temperatura oko -15 stepeni i polivaju ih ledenom vodom.



Na ovaj način vaspitačice jačaju imuni sistem dece i pripremaju ih za čuvene sibirske zime. Sporni video snimak i fotografije ovog čina pojavili su se na internetu i izazvali brojne kritike zabrinutih roditelja, međutim, ispostavilo se da ovaj tretman daje svoje rezultate. Upravo iz ovog vrtića izašli su mnogi olimpijski šampioni, a i same vaspitačice poručuju da nikada ne bi uradile nešto što nije dobro za zdravlje: "Da ovakav tretman nije pogodan za zdravlje, ne bismo ga ni praktikovale", rekla je jedna od njih i naglasila da im je zdravlje dece ipak na prvom mestu.

Inače, tretman polivanja ledenom vodom praktikuje se dva puta za redom, pre samog doručka, jer sem povećanja imuniteta smatraju da se na ovaj način povećava i apetit. Pre polivanja ledenom vodom na snegu, vaspitačice tuširaju mališane mlakom vodom kako bi njihov organizam pripremile za šok, a nakon polivanja šalju ih u saunu i onda ceo proces ponavljaju još jednom.



Ceo ovaj ritual nije previše stresan za samu decu, s obzirom da ćete na video snimku videti kako i sama vole da se polivaju vodom i da se dobro zabavljaju dok to rade.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>