Region

Svet

AVALA PHARM sprečio nelegalnu prodaju svojih proizvoda ANTI KILOGRAM i VULKAN putem sajtova koji nude lažnu akciju popusta!

Nakon što je Avala Pharm sprečio nelegalnu prodaju proizvoda ANTI KILOGRAM za mršavljenje i VULKAN za potenciju, ovi liderski proizvodi povratili su sigurnost i prodaju na tržištu kod svojih redovnih i novih korisnika. U akciji su učestvovali profesionalni stručnjaci iz najpoznatijih stranih kuća, specijalno obučenih za sprečavanje prevara putem interneta.

AVALA PHARM sprečio nelegalnu prodaju svojih proizvoda ANTI KILOGRAM i VULKAN putem sajtova koji nude lažnu akciju popusta!



AVALA PHARM doo je vlasnik grupe od petnaest dijetetskih suplemenata najatraktivnijih proizvoda na tržištu. Firma koja posluje u četiri zemlje regiona kao istaknuti brend lider, poznata po kvalitetu svojih proizvoda i produktivnim kampanjama, s kojima zauzima visoku poziciju u svetu marketinga.

- U revizorskoj kontroli našeg poslovanja uočili su drastičan pad prodaje pojedinih proizvoda koji su im naneli veliki gubitak u finansijskom iznosu. Iz tog razloga pokrenuli su akciju provere tržišta gde su adekvatnim dokazima ustanovili zakonske prekršaje u kojima pojedinici kroz male firme i jeftine tehnike markretinga stiču ličnu dobit, praveći štetu njihovom poslovanju koristeći njihove kvalitetne i dobro pozicionirane proizvode na domaćem i regionalnom tržištu.

U ovoj akciji naš cilj je da zakonskim putem sprovedemo proveru tržišta, firme i lica koja su direktno ili indirektno izazvala štetu našem poslovanju, baveći se oglašavanjem i prodajom naših zaštićenih brendova putem sredstva javnog informisanja, čime je učinjeno više prekršaja:

1.       Nelegalna prodaja (dijetetskih suplemenata) putem interneta

2.       Povreda zakona o oglašavanju

3.       Zaštita i zabluda potrošača

4.       Povreda zaštite prava intelektulane svojine i stečenih srodnih prava

- izjavila je PR služba ove firme.

Na kontu navedenih stavki, a prekršajnih radnji zakona, odlučili smo da pozovemo na sastanak u prostorijama naše firme i pravne službe koja se bavi unutrašnjom kontrolom našeg poslovanja, sva lica koja su putem sredstva javnog informisanja oglašavali, predstavljali i prodavali naše artikle po neadekvatnim komercijalnim uslovima. Time su direktno povredili komercijalne uslove maloprodajnih i veleprodajnih cena naših proizvoda, za koje smo od strane ugovornih obaveza ka našim distributerima dužni da eventulanu svaku novu izmenu cena na tržištu blagovremeno najavimo, a onda i finansijskim knjižnim odobrenjima nadoknadimo. Znači, AVALA PHARM kao proizvođači i vlasnik ANTI KILOGRAM proizvoda za mršavljenje u formi biljne mešavine, kapsula, vitaminskog napitka i VULKAN biljnih kapsula za potenciju ne može da ima skuplje cene od 15 do 50% u odnosu na nelegalne prodavce koji nijednim dokumentom nisu ovlašćeni da mogu da oglase ili sprovedu komercijalne ili stimulativne akcije prometa njihovih brendova.

Tim pravom su u roku od tri dana svi interent portali koji se bave prodajom ovih proizvoda morali da dostave sledeće:

1.       Ugovor o kupoprodaji njihovih proizvoda

2.       Ulazne fakture kao dokaz za stečeno poreklo njihovih proizvoda

3.       Karticu prometa sa njihovim proizvodima preko računa i direktne prodaje putem kućnih dostava

4.       Saglasnost ili ugovor o oglašavanju njihovih proizvoda putem interneta, koji se isključivo prodaju preko zdravstvenih ustanova

5.       Link stranice oglašavanja sa njihovog sajta

6.       Dozvolu za preuzimanje i pisanje indikacija: sadržaja, upotrebe i delovanja njihovih proizvoda

7.       Izjavu sa foto dokumetacijom da su odmah sa njihove internet stranice i key words optimizacije skinuli sve podatke, prezentacije i akcije za ANTI KILOGRAM I VULKAN proizvode

8.       Predlog za nadoknadu štete

- kako bi sa njima mirnim putem završili ovaj proces.

Svi oni koji su pokušali da izbegnu ovaj zahtev, odmah su procesuirani od strane Tržišne inspekcije, odseka za nelegalnu trgovinu i Privrednog suda u Beogradu Republike Srbije.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>