Region

Svet

Nemački biznismen ulaže 18 miliona evra: TV Nova će biti broj jedan u Srbiji! (Foto)

Nemački biznismen Bernd Matijas Ditel, jedan od vlasnika Simons vos tehnolodžisa, članice konzorcijuma koji stoji iza televizije Nova.rs, posle Nemačke, Švajcarske, Kine i Indije, pokreće biznis i u Srbiji.

Nemački biznismen ulaže 18 miliona evra: TV Nova će biti broj jedan u Srbiji! (Foto)



Žika Šarenica ostaje na RTS, Tanja Vojtehovski na TV Nova?
Bernd će u našu zemlju uložiti 18 miliona evra i otvoriti 450 novih radnih mesta. Nova televizija počinje s programom sredinom decembra, a dok Savet RRA ne donese odluku o dodeli fekvencija, gledaoci će moći da je prate u svim kablovskim sistemima. Evo šta je Matijas Ditel rekao o ulaganjima, planovima i očekivanjima.

Da li u Srbiji planirate da se zadržite samo na medijima?
"Kad dođete u neku zemlju morate napraviti veliki korak, a to je televizija Nova.rs. Ako se ovo tržište dobro pokaže, onda je to samo početak, voleo bih da donesem još novih radnih mesta."

Bojite li se konkurencije?
"Svi se vode kao konkurencija, ali u mojoj viziji poslovanja je nema. Radimo najbolje moguće i ponudićemo nove inovativne forme koje će tržište brzo zavoleti. Moj tim saradnika na Novoj čine ljudi koji odlično poznaju srpske medijske prilike, a s druge strane imaju pojačanje - svetski poznate kreativce, da zajedničkim snagama stignemo do medijskog vrha."

Pre šest meseci ste konkurisali pred RRA za nacionalnu frekvenciju, ali odluka nije doneta. Niste odustali?
"Nemam razloga da odustanem. TV Nova.rs je projekat koji sa sobom donosi 18 miliona evra investicija, 450 novih radnih mesta i vrhunski kvalitet na medijskom tržištu."

Da li je u vašem timu Dejan Jocić, nekadašnji direktor TV Prve?
"Dejana Jocića smatram televizijskim magom, koji će tek pokazati sve svoje mogućnosti. Razgovarali smo i obećao je da će se pridružiti našem timu. To me mnogo raduje!", rekao je Matijas za "Kurir".


Foto: Damir Dervišagić

Zaposleni u TV Nova imaće blagodeti kao i radnici vodećih svetskih korporacija. U kompleksu televizije biće teretana, restoran sa kuvanom hranom i besplatnim obrokom za radnike, kao i vrtić za decu, koji će zaposlenim roditeljima omogućiti da im budu u blizini.

Osim odlične vizije, nove energije i projekata koji garantuju visoke televizijske rejtinge poput nove sezone "Sulejmana Veličanstvenog", ova medijska kuća će u svom timu sigurno okupiti već dokazani i oprobani kadar za realizaciju predstojećih objekata.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir, Telegraf
Foto: novisf.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>