Svet

Region

Ćurka, sos od brusnica i pita od bundeve: Ovako su zvezde proslavile Dan zahvalnosti! (Foto)

Juče je u Americi proslavljen Dan zahvalnosti, a slavljeničko raspoloženje, koje po običaju obuzima sve Amerikance tog poslednjeg četvrtka u novembru, obuzelo je i zvezde, koje su tradicionalni praznik proslavile i na društvenim mrežama.

Ćurka, sos od brusnica i pita od bundeve: Ovako su zvezde proslavile Dan zahvalnosti! (Foto)



Dan Zahvalnosti, koji se u Americi svake godine slavi poslednjeg četvrtka u novembru, proslavljen je juče, te su slavljenička raspoloženja bila vidljiva ne samo na američkim ulicama i u domovima, već i na društvenim mrežama. Naime, poznate ličnosti nisu odolele, a da fotografije svojih bogatih trpeza i svečarske atmosfere ne podele i sa svojim virtuelnim prijateljima i fanovima.



Inače, Dan zahvalnosti se tradicionalno provodi u krugu porodice, uz bogatu trpezu, na kojoj je glavna atrakcija - pečena ćurka. Što veća, to bolje! Takođe, nezaobilazne su i parade na ulicama, baloni, fešte, i ono čemu se verovatno najviše raduju - velike rasprodaje!



Moderni Amerikanci često na pitanje zbog čega se slavi Dan zahvalnosti, odgovaraju - Da bismo znali kad počinju popusti! Naime, ovaj tradicionalni američki praznik slavi se poslednjeg četvrtka u novembru, a već sutradan - dan je rezervisan za Crni petak! Taj dan uvek sledi nakon Dana zahvalnosti, i to je onaj dan kada mase ljudi zauzmu busiju ispred tržnih centara već tokom noći, te čekaju jutarnje sate kada se otvaraju prodavnice kako bi među prvima uleteli u iste i pokupovali šta god im padne na pamet pre no što se sve razgrabi.



Budući da, ipak, poznate ličnosti ne kubure sa zelenim novčanicama, te nemaju potrebu da jure sniženja na Crni petak, one su fokusirane upravo na onu tradicionalnu crtu najvažnijeg američkog praznika. Stoga, brižljivo su spremale bogate trpeze, te finalni proizvod ovekovečile i na društvenim mrežama. Pečena ćurka, krompir, sos od brusnica, pita od bundeve... svečana garderoba... ništa nije bilo zaboravljeno, a neki su se trudili i da svoje ćurke modernizuju, pa "oplemene" i kojekakvim ukrasima.


Maraja Keri, Opra Vinfri, Sofia Vergara, Kardašijanovi, Ešton Kučer, i još mnogi drugi, svoju zahvalnost za taj čuveni dan iskazali su i na Instagramu, te uz čestitke "običnim smrtnicima" preneli delić svečarske i tople atmosfere iz svojih domova.

Autor: T.I.
Foto: Instagram

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>