Region

Svet

Veče Sevdaha okupilo vrhunske izvođače sevdalinki u Sava centru (Foto)

Veliki koncert na kome su učestvovali istaknuti pevači sevdalinki održan je u Sava centru pred velikom dvoranom punom pravih ljubitelja sevdaha.

Veče Sevdaha okupilo vrhunske izvođače sevdalinki u Sava centru (Foto)



Veliko interesovanje za koncert Veče sevdaha 26. novembra u Sava centru (Video)
Na koncertu su se kao specijalni gosti pojavili Boki Milošević i Omladinski hor iz Zenice, a na bini su zapevali Hari Mata Hari, Merima Njegovim, Marija Šestić, Muhamed Mujkanović, Reuf Feković, Marija Šestić, Esad Kovačević, Enes Begović, Marinko Rokvić i podmladak istaknutih pevača sevdalinki 14-godišnja pevačica i 16-godišnji pevač. Jedan za drugim ređali su se čuveni pevači, a zajedno sa njima i neprevaziđenje sevdalinke koje su muzičari predstavili istinskim zaljubljenicima u ovu vrstu pesama.

Enes Begović i Hari Mata Hari iskusno su napravili "sevdah" atmosferu i zaslužili najveće aplauze publike, a u svemu tome pratio ih je Omladinski hor iz Zenice, koji je najistaknutiji hor sa područja Bosne i Hercegovine.



Merima Njegomir: Pevati sevdalinke je nebeski doživljaj!
Na bini se našao i Marinko Rokvić, on je otpevao dve pesme da bi zatim najavio svog naslednika Nikolu Rokvića. Mlađi Rokvić fascinirao je publiku svojim glasovnim sposobnostima, a njegov otac izjavio je da se nada kako će njegovi sinovi preneti na sledeća kolena talenat i ljubav prema muzici, kao što je on to uspeo, gajeći ih i vaspitavajući ih uz sevdalinke.

Tradicionalni koncert "Veče sevdaha" i ovog puta okupio je vrhunske interpretatore sevdalinki, a organizator programa Tomislav Kašljević pripremio je beogradskoj publici upravo ono što joj je trebalo - veče puno sevdaha koje su i očekivali.



Autor: M.P.
Foto: Miljana Petrović

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>