Region

Svet

Dejvis Kup: Dubl i prednost za Češku, za Srbiju još ništa nije izgubljeno! (Foto)

Češki dubl Berdih/Štjepanek pobedio je srpsku kombinaciju Zimonjić/Bozoljac sa 3:0 u setovima - (2:6, 4:6, 6:7 ) i time doveo svoju selekciju u prednost od 2:1 u ukupnom rezultatu. Gosti su tokom celog meča diktirali tempo, sjajno servirali i zasluženo došli do pobede. Nedeljni singl mečevi odlučiće pobednika Dejvis kupa za 2013. godinu.

Dejvis Kup: Dubl i prednost za Češku, za Srbiju još ništa nije izgubljeno! (Foto)



Teniska reprezentacija Češke povela je sa 2:1 protiv Srbije u finalu Dejvis kupa, pošto je u Beogradu pobedila u dublu. Radek Štjepanek i Tomaš Berdih pobedili su Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca u tri seta, 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).

Srpski dubl nije nijednom oduzeo servis rivalima, osim minibrejka u tajbrejku trećeg seta. Češki dubl je već u prvom gemu meča oduzeo servis Zimonjiću, a odmah potom je i potvrdio brejk na servis Berdih. Srbija je potom osvojila svoj gem, ali nije uspela da dođe do brejka, tako da su Česi mirno priveli set kraju - 6:2.



Drugi set je imao isti početak kao prvi - Češka je odmah napravila brejk, a zatim ga i potvrdila. Bozoljac je potom na svom servisu doneo gem Srbiji, ali domaći tim nije nikako uspevao da dođe do brejka. Ekipe su potom držale svoje servise, tako da je Češka osvojila i drugi set - 6:4.

Tek u trećem setu Srbija je uspela da osvoji svoj prvi servis, a domaći tim je počeo da igra sigurnije i bolje, ali su žilavi i uporni Česi uspevali da zadrže svoj servis, tako da je set otišao u taj-brejk. Zimonjić i Bozoljac poveli su sa 3:1 posle mini-brejka, ali su Berdih i Štjepanek osvojili sledeća tri poena i preuzeli vođstvo, 4:3, nakon čega su iskusno sačuvali prednost.



Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je nakon meča da je veoma važno da ceo tim ostane pozitivan, bez obzira što je selekcija Češke povela sa 2:1. "Momci su dali sve od sebe, nema šta da im se zameri. Najbolje su igrali u trećem setu, kada je odlučilo nekoliko lopti. Međutim, i pored ovog poraza važno je da ostanemo pozitivni", izjavio je Obradović posle meča dublova.

On je istakao da još nije sve izgubljeno pošto u nedelju predstoje dva preostala singla. "Bili smo nekoliko puta u ovakvoj situaciji. Sutra se igraju još dva singla, tu je Novak, smatram da još nije sve izgubljeno i da možemo do trijumfa", rekao je Obradović i pozvao navijače da dođu u što većem broju u Beogradsku arenu.

Autor: M.P.
Izvor: RTS
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>