Svet

Region

Novak Đoković, kralj Londona: Rafa i ja činimo jedan drugoga boljim igračima (Foto)

Iako je trenutno na drugom mestu ATP liste, Novak Đoković pokazao je sinoć u meču sa Špancem Rafaelom Nadalom da je u izuzetnoj top formi i spremniji neko ikad da se vrati uzastopnim pobedama, kao u 2011.

Novak Đoković, kralj Londona: Rafa i ja činimo jedan drugoga boljim igračima (Foto)



Novak je konstatovao da ga rivalitet koji ima sa trenutno prvim reketom sveta Rafaelom Nadalom čini boljim sportistom i da isto važi i za drugu stranu. Nole i Rafa odigrali su 39. zajednički meč, a sudeći prema finišu Mastersa očekuje nas veoma napeta 2014. godina sa dvojicom najboljih tenisera na svetu.

Novak Đoković savladao Rafaela Nadala u Londonu!
"Teramo jedan drugoga do krajnjih granica. Jedan drugoga činimo boljim igračima", rekao je Novak Đoković pred polazak za Beograd, gde ga je već danas očekivao trening sa našom reprezentacijom sa kojom će nastupiti u finalu Dejvis kupa protiv Češke i imati priliku da niz dotera do 24 pobede bez poraza. "Znajući da postoji ovaj drugi, teramo sami sebe da još snažnije radimo na svojoj igri. To se naročito primećuje kada igramo jedan protiv drugog. Svaki put kada bih izašao na teren, a s druge strane bio on, to je bio veliki izazov za mene", govorio je Đoković pred engleskim novinarima.

Novak Đoković: Očekujem sjajno finale, između Rafe i mene nema tajni! (Foto)
Novak je istakao i da su ga porazi na Rolan Garosu i US Openu ove sezone dodatno motivisali za finiš 2013. gde je hteo da dokaže, prvenstveno sebi, da nije inferioran. "Posle finala US Opena, morao sam malo da usporim i sagledam sve segmente svoje igre, kako bih video gde sam grešio, naročito u meču protiv njega. Morao sam da shvatim šta je potrebno da popravim kako bih ga pobedio. Postoji veliki tim ljudi koji su oko mene i koji su surovi profesionalci, a oni su mi u tom smislu mnogo pomogli kako bih popravio igru i, rezultati su došli. Mislim da rezultati govore u prilog tome da sam napravio veliki pomak u svojoj igri u poslednja dva, tri meseca", rekao je Đoković.



Sa skorom 22-0, Đoković je uradio sve što je mogao da zadrži korak za Nadalom na ATP listi i podigne samopouzdanje uoči početka priprema za 2014. godinu, koju takođe počinje odbranom bodova na Australijan Openu, njegovom omiljenom gren slem turniru. "Ovo može da posluži kao odlična odskočna daska. Veoma sam motivisan i inspirisan kako bih se, pre svega odmorio, a onda oporavio i pripremio za sledeću sezonu. Kada to uradim, doći će na red priprema igre za Australijan Open".

Novak je iz Londona poneo 1.500 ATP bodova i ček na 1.923.000 dolara. Samo sedmorica tenisera u 44 godine dugoj istoriji finala Masters serije osvajala su tri puta ovaj turnir, a to su Rodžer Federer (6), Ivan Lendl i Pit Sampras (5), Ilije Nastase (4), Boris Beker, Džon Mekinro i Novak Đoković (3).



Autor: B.B.
Izvor: Mondo
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>