Region

Svet

Region

Vojna akademija 2: Mladi glumci u borbenim avionima i helikopterima

Igrani film "Vojna akademija 2" premijerno će biti prikazan sutra, 6. novembra u Sava centru. Glavni junaci našli su se u situacijama da sede u pravom MiG'u 29, a neki od njih će i leteti helikopterom.

Vojna akademija 2: Mladi glumci u borbenim avionima i helikopterima



Vojna Akademija: Vlado Georgiev je talentovan glumac! (Foto)
"Vojna akademija 2 prikazaće nastavak sudbine glavnih junaka istoimene televizijske serije, koji se sada školuju za pilote, pa je puno scena u avionima i helikopterima", rekao je reditelj serije i filma Dejan Zečević. On je u izjavi Tanjugu podsetio da je prva sezona serije o pitomcima Vojne akademije imala otvoren kraj i da je u startu bila ideja da se, ako je gledanost pristojna, priča nastavi.

Početak serije Vojna akademija obeležen poljupcem
"Planirana je druga sezona, jer je gledanost bila zaista ogromna, ali je malo potrajalo do ulaska u snimanje zbog raznih okolnosti, mahom produkcione prirode. U toj fazi čekanja formirana je ideja od strane produkcije da se ujedno prave nova sezona serije i film, tako da smo snimili te dve stvari odjednom", rekao je Zečević.

Film sada kreće u bioskope, a u planu je da na proleće Radio-televizija Srbije emituje novih sedam epizoda.

Završeno snimanje Vojne akademije: Prvo film, pa tek onda druga sezona (Foto)
"Film je koncentrisan na priče kadeta, njihove probleme. Serija je imala širi spektar likova, uključujući profesore i taj aspekt će biti više zastupljen u drugoj sezoni, a film je uglavnom o kadetima, prati njihov profesionalni život, nastavak školovanja koje se dešava na aerodromu, jer oni svi studiraju za pilote. Puno je scena u avionima, helikopterima", najavio je reditelj i dodao da ima dosta privatnog života kadeta, uz puno novih likova, obrta i neočekivanih situacija.

"Potrudili smo se da ne idemo linijom manjeg otpora, nego da ponudimo nešto drugačije, a s obzirom da idemo u bioskope, da to bude i kvalitetnije - od vizuelnog aspekta do produkcionog. Mislim da će oni koji su zavoleli ove junake dobiti zaista dosta u bioskopu od nas", rekao je on.

Što se tiče produkcije, koja je sudeći po trejleru visokobudžetna, podsetio je da je projekat nastao po ideji kuće "Nira" i producenta Neleta Garića. "Sve što se u filmu nalazi u velikoj meri je rezultat njihove veštine. Imali smo podršku Vojne akademije i Ministarstva odbrane, izašli su nam u susret sa resursima koji bi, kada bi se plaćali, bili basnoslovno skupi. Veštinom, kombinacijom i dogovorima dobijen je rezultat koji deluje vrlo, vrlo skupoceno", izjavio je reditelj.

Zečević je napomenuo da su se mladi glumci našli u situacijama da sede u pravom MiG-u 29 ili da lete helikopterom. "Zaista je bilo lepih momenata, koji su na neki način ispunjenje dečačkog sna", rekao je on, dodavši da projekat nije radio po svojoj ideji već po pozivu, ali da se "veoma trudio da ispuni očekivanja koja su prvenstveno usmerena ka širokom spektru gledališta", s obzirom na emitovanje na Javnom servisu u udarnom terminu.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: V. Danilov

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>