Region

Svet

Region

Noć pozorišta 16. novembra

Novi Sad će biti jedan od domaćina Međunarodne manifestacije "Noć pozorišta" koja se održava 16. novembra kada će okupiti preko 20 gostujućih pozorišta iz celog regiona.

Noć pozorišta 16. novembra



"Manifestacija Noć pozorišta, kao deo Evropske noći pozorišta, treći put će biti održana u svim većim gradovima u Srbiji, pa tako i u Novom Sadu", kaže Gabrijela Lešić, autor projekta i predsednik Udruženja "Noć pozorišta".

U lokalnim novosadskim institucijama kulture biće organizovan zanimljiv program.

"Planirano je da program bude organizovan u Novosadskom pozorištu, Pozorištu mladih, Gradskoj biblioteci i još nekoliko lokacija u rgadu", najavljuje Gabrijela Lešić. Početkom novembra, kako kažu u ovom Udruženju, biće aktivan i novi portal za kulturu www.noc-pozorista.rs.

"Konačno će svi ljubitelji pozorišta iz cele Srbije imati priliku da se na jednom mestu informišu o kulturnim dešavanjima u njihovom gradu. Svesni smo izuzetno teškog finansijskog stanja u oblasti savremenog stvaralaštva, te smo za 2014. godinu pripremili još osam projekata u partnerstvu sa resornim institucijama", kaže autorka "Noći pozorišta".

Prošle godine, toko ove manifestacije izvedeno je više od 60 predstava i 30 propratnih sadržaja, u 46 kulturnih institucija širom Srbije. U manifestaciji je učestvovalo 16 gradova i opština.

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti. Pored Hrvatske i Srbije, "Noć pozorišta" realizuje se i u Slovačkoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji, od 2013. godine u Španiji i Portugaliji.

Autor: B.B.
Izvor: sie, 24sata
Foto: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>