Svet

Region

Modna ikona: Dejvid Bouvi proglašen najbolje obučenim Britancem svih vremena!

Legendarna muzička, ali i modna ikona Dejvid Bouvi proglašen je najbolje obučenom osobom u istoriji Velike Britanije. Za njega je glasao skoro svaki drugi učesnik ankete BBC-jevog časopisa, a time je za sobom ostavio i kraljicu Elizabetu Prvu, kao i mnoge druge vladare.

Modna ikona: Dejvid Bouvi proglašen najbolje obučenim Britancem svih vremena!



Bouvija je nominovao dizajner Vejn Hemingvej. U razgovoru za jedan sajt, on navodi kako je Bouvijev trijumf sasvim zaslužen.

"Bouvi je na tako dubok način uticao na mnoge od nas. Prvi njegov koncert kom sam prisustvovao bio je u okviru turneje ‘Alaldin Sane’ 1973. godine u Blekburnu", kazao je Hemingvej.

"Nakon završetka svirke otišao sam kući i kopirao njegovu frizuru, kupio usku žutu majicu i Bouvijev najnoviji album", priseća se on. "Sledećeg dana smo čitali u novinama kako mu je zabranjeno da ubuduće nastupa u Blekburnu zbog jednog od kostima koje je nosio na sceni – kostima belog sumo rvača. Svi smo hteli da kupimo i nosimo te kostime.”"

Bouvi je prvo mesto zaslužio osvojivši 48,5 posto glasova, ostavljajući sa sobom kraljicu Elizabetu I i brojne druge istorijske ličnosti, uključujući i nekoliko vladara Velike Britanije.

Urednik BBC-evog časopisa Rob Atar svestan je da Bouvi ima mnogo priznanja u karijeri, ali tvrdi da ovakvo sigurno još nije dobio.

"On je morao da prevaziđe jednog kralja, dve kraljice i brojne političare kako bi trijumfovao u našem istraživanju", izjavio je Atar dodajući da je u svetu mode Bouvi jedna od najvažnijih ličnosti u dvadesetom i dvadeset prvom veku.

Bouvijevim likom i delom bavila se jedna od najposećenijih izložbi ove godine u Velikoj Britaniji. Naime, muzej “Viktorija i Albert” organizovao je izložbu “Dejvid Bouvi je...” koja je oborila rekord u broju karata kupljenih u pretprodaji, koji su pre Bouvija držali slavni slikari Dijego Velaskez i Leonardo da Vinči.

Autor: T.I.
Izvor: B92
Foto: expressandstar.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>