Svet

Region

Naša misica Aleksandra Doknić među favoritima za Mis sveta

Izbor za mis sveta danas će se održati na Baliju umesto u Džakarti iz bezbednosnih razloga. Protestanti iz Džakarte, naime, najavili su da će napasti misice opisujući ovo takmičenje kao "nadmetanje prostitutki".

Naša misica Aleksandra Doknić među favoritima za Mis sveta



Blještavilo i glamur Izbora za mis sveta, koje se održava danas, zasenile su demonstracije koje traju još od početka septembra. Ipak, pretnje su juče postale previše ozbiljne pa su organizatori u poslednji čas rešili da misice iz Džakarte presele na Bali. Učesnici demonstracija su uzvikivali da će ih sve kazniti Bog, da je reč o nemoralnom činu, o "nadmetanju prostitutki" i o događaju koji ponižava žene.

Nakon što su američki stručnjaci upozorili da demonstracije mogu prerasti u nešto više, organizatori su izbor preselili na Bali, gde je uticaj ekstremista mnogo manji. I pored svakodnevnih demonstracija, misice iz 313 zemlje su sve do juče boravile u Džakarti i pripremale se za izbor. Čak je održana i generalna proba, na kojoj je naša misica Aleksandra Doknić dobila poklon od jedne Indonežanke koja, očigledno, ne deli mišljenje svojih sunarodnika.

"Indonežanka srednjih godina predala je Aleksandri kesu sa poklonom. Aleksandra ga je otvorila po povratku u hotel i ugledala prelepu haljinu i narukvicu, a uz to i razglednicu Indonezije. I dalje joj nije jasno zašto je žena odlučila da te stvari daruje baš njoj, možda zato što je naša misica poslednjih mesec dana pisala o Indoneziji najlepše stvari na svojoj Fejsbuk stranici", kažu u kompaniji "Miss YU".

Aleksandra zauzima drugo mesto na onlajn glasanju za mis interneta, a ako tokom finalnog sabiranja bude imala više glasova od Megan Jang sa Filipina, osvojiće direktan plasman u najlepših šest na svetu. Na zvaničnom sajtu izbora za mis sveta broj glasova svih devojaka juče je namerno vraćen na nulu, kako bi 24 sata pred proglašenje pobednice onlajn glasanja rezultat ostao neizvestan.

Gledaoci iz Srbije nemaju priliku da Izbor za Mis sveta prate na nekom od domaćih kanala, jer su, kako saznajemo iz kompanije "Miss YU", prava na emitovanje skupa. Ipak, zainteresovani mogu pratiti izbor putem interneta, a isti je počeo u 13.30 časova.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: beautycontests.blogspot.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>