Svet

Region

Uspavani psi koji su čuvali princa Vilijama

Princ Vilijam nedavno je odlučio da napusti vojsku kako bi se posvetio supruzi Kejt Midlton i sinu Džordžu koji još nije napunio ni dva meseca.

Uspavani psi koji su čuvali princa Vilijama



Belgijski ovčar Brus i Nemački ovčar Blejd bili su deo specijalne jedinice koja je bila zadužena da pruži maksimalnu bezbednost princu Vilijamu tokom obavljanja dužnosti kao spasilačkog pilota, i istraživača.

Nakon što je Vilijam napustio svoju dužnost utvrđeno je da ova dva psa ne mogu da se prebace na drugu dužnost, a od ministarstva odbrane Velike Britanije stigla je naredba da se psi uspavaju. Dodaju kako se svi vojni psi po završetku radnog veka udomljavaju, ali su ovog puta okolnosti bile ekstremne.

9-godišnji Blejd patio je od osteoartritisa i utvrđeni su mu problemi sa kičmom, a 7-godišnji Brus pokazao je visok nivo stresa i agresivnosti, pa je zaključeno da je opasan po sebe i po druge.

"Ovi psi odigrali su veliku ulogu pružajući bezbednsot našem osoblju tokom mnogo godina i uzvraćeno im je velikom ljubavlju od strane njihovih vodiča koji su se emotivno vezali za njih", rekao je portparol.

Autor: M.P.
Foto: mirror.co.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>