Region

Svet

Ana Stanić: Neću da budem samo mama

Ana Stanić o saradnji sa francuskom glumicom i pevačicom Barbarom, modi, sinu Vuku i planovima za budućnost.

Ana Stanić: Neću da budem samo mama



Ana Stanić je nedavno u Parizu sa francuskom glumicom i pevačicom Barbarom snimila u duetu čuveni hit "Besame mućo". Njihovoj saradnji je kumovao dizajner Kristofer Lebo, koji je srpsku pevačicu pre dve godine angažovao za zaštitno lice svoje kolekcije. Početkom jula u Gradu svetlosti je snimljen i spot za ovu pesmu, a Anu uskoro ponovo očekuje put u Pariz, promocija dueta i video-klipa. Stanićeva ističe da je ovo za nju nerpocenjivo iskustvo i da nije verovala da će joj se ukazati ovakva prilika.

"U početku sam bila sumnjičava da li će se ova saradnja uopšte obistiniti, s obzirom na to da nikoga osim Kristofa nisam poznavala, ali sam ubrzo shvatila da je reč o profesionalnoj i ozbiljnoj ekipi", izjavila je Ana Stanić. "Barbaru sam srela tek u studiju, na snimanju pesme. Ovo je za mene bilo korisno i zanimljivo iskustvo, jer sam se uverila da se radi o zemlji koja je mnogo naprednija od naše u muzičkom biznisu. Takođe, smatram da ova saradnja u budućnosti može da mi otvori mnoga vrata."

Poslednjih godina niste baš bili prisutni na muzičkoj sceni. Da li je jedini razlog sin Vuk?

"Tokom trudnoće, i prvih meseci posle rođenja deteta, želela sam potpuno da se posvetim novoj ulozi. Onda sam, nažalost, shvatila da je stanje u našoj muzičkoj industriji postalo takvo da ste kao umetnik prepušteni sebi i tretirani kao trgovac koji se cenka za svoj kamion krompira. S druge strane, sponzori najčešće nemaju volje da ulažu veliki novac u muzičke albume, tako da grandiozni projekti - snimanje albuma u ozbiljnom studiju, sa dobrim muzičarima, gostima i autorima - moraju da sačekaju bolja vremena. Zato ću izdavati singlove dok se ne stvore uslovi za snimanje albuma."

Rekli ste da niste dozvolili da vam majčinstvo promeni stil i kvalitet života. Na šta ste konkretno mislili?

"Žene kada se udaju i postanu majke totalno promene život. Ne izlaze, ne oblače se isto, fizički se zapuste i postanu ozbiljnije. Srećna sam kada mi ljudi kažu da se uopšte nisam promenila otkako sam majka, nisam izgubila neposrednost i duhovitost. Volim i da izađem, svakodnevno idem na reku i skijam na vodi, a ove godine sam počela da učim i kajt surf. Ne dozvoljavam da se ulenjim i postanem troma zato što sam mama."

Oprobali ste se i kao dizajner venčanica i večernjih haljina. Pripremate li novu kolekciju?

"Nisam to tako podelila. Stalno ubacujem nove modele i ne pravim kolekcije u klasičnom smislu. Mnogo sam posvećena kreiranju večernjih haljina, a tu je i zajednička kolekcija koju sam uradila sa Aleksandrom Jeftanović."

Kako biste obukli savremenu ženu?

"Pre svega, mora da ima lični stil, da nosi ono što joj se sviđa i što joj stoji. Potrebno je da razume priliku i povod, da istakne adute, ali pre svega svoju ličnost."

U kakvoj garderobi se osećate najizazovnije?


"U svilenoj košulja-haljini sa kaišem oko struka i diskretnim štiklama. Ranije sam se tako osećala u farmerkama i korsetu, ali se valjda pomalo menjam", zaključuje Ana.

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>