Region

Svet

Saša Matić: Voleo bih da se takmičim na Eurosongu

Gde god nastupa Saša Matić provod je zagarantovan! Zato i ne čudi što je ovaj folk pevač često angažovan. Tako je i ovog leta. Saša je ovih dana pevao u Ohridu, Makarskoj i Vodicama.

Saša Matić: Voleo bih da se takmičim na Eurosongu



Majstor za balade, kako ga s pravom zovu, ističe da se raduje svakom koncertu i da je dobrodošao svuda gde nasrupa.

"Leto provodim radno, kako je počela sezona gotovo da nisam stao. U Ohridu sam pevao na plaži, volim taj grad i svaki nastup mi je ostao u lepom sećanju. Tamo sam 2003. godine na "Ohridskim trubadurima" pobedio, s pesmom "Moj grad".

Osvajali ste nagrade na mnogim festivalima, da li nameravate i dalje da se takmičite?

"Ne verujem. Festivali su izgubili svaku draž, kod nas više nema ozbiljnih pevačkih takmičenja. Sve što je valjalo u međuvremenu se ugasilo. Na "Grandovom festivalu" sam pokazao sve što sam imao i mislim da više nema svrhe da se takmičim. Voleo bih jedino da se oprobam na nacionalnom izboru za "Eurosong", ukoliko budem imao adekvatnu pesmu. Ne namerevam da se prijavim sledeće godine, ali zašto da ne jednog dana."

Često nastupate u Hrvatskoj, koje vaše pesme su tamo najslušanije?

"Publika najviše voli moje balade, poput pesama "Anđeo čuvar", "Ti si izabrala njega", ali i pesme bržeg ritma kao što je "Ruzmarin". Iskreno, i ja najviše volim da pevam balade. Bolje mi leže, mada su mnogo zahtevnije za pevanje. Ali sve što je komplikovano, meni je jednostavno i obrnuto."

Kako komentarišete veliku popularnost srpske folk muzike u Hrvatskoj?


"Muzika nema granice i pesmu niko ne može da zabrani. U eri kompjutera i interneta note brzo putuju i dolaze do slušalaca. Trudim se da svoju muziku prilagodim publici bez obzira na to odakle je ko. Uvek sam rado viđen gost u Splitu, Zagrebu, Makarskoj i u svakom drugom gradu bivše Jugoslavije. Posle nastupa u Makarskoj, sačekali su me prijatelji i ugostili na nekoliko dana."

Hoće li od jeseni biti novih pesama?


"Planiram da objavim novi singl, a zatim da snimim i album. Već imam nekoliko numera, ali priznajem da nisam bio dovoljno vredan da se više angažujem oko toga. Snimaću album bez stresa i frke, neću sebi davati nikakve rokove. Kada budem bio zadovoljan pesama, tada ću ga i objaviti."

Planirate li da snimite duet sa bratom Dejanom?

"To je uvek u planu, ali čekamo pravu pesmu. Možda sam malo zahtevniji po tom pitanju. Mnogi autori su nam nudili kompozicije, ali nikako da se desi taj duet."

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>