Svet

Region

Džejms Kamerun najavio tri nastavka Avatara

Kanadski režiser Džejms Kameron snimiće tri nastavka filma "Avatar" koji će biti pušteni u bioskope u periodu od 2016. do 2018. godine, saopštio je Foks studio.

Džejms Kamerun najavio tri nastavka Avatara



"Avatar" iz 2009. je film sa najvecom zaradom ikada od 2,8 milijardi dolara. Kameron je, kako piše AFP, prvobitno planirao samo dva nastavka filma.

"U pisanju novih filomova shvatio sam da su Avatarov; svet, priča, likovi postali bogatiji nego što sam predvideo i bilo je jasno da dva filma nece biti dovoljna da ispričaju sve što želim", naveo je Kameron u saopštenju.

U filmu o vojniku paraplegičaru koji je poslat na fiktivnu planetu Pandora, poznatu po prirodnim bogatstvima, igrali su Sigurni Viver, Sem Vordington i Zoi Saldana. Tri nastavka biće snimljena istovremeno a snimanje počinje 2014. godine. Premijere su najavljene za decembar 2016, 2017 i 2018. godine.

Kameron, koji je sam napisao "Titanik" i "Avatar", unajmio je četvoricu scenarista za ovaj projekat. Džos Fridman (Rat svetova), Rik Džafa i Amanda Silver (novi nastavak Planete majmuna) i Ssejn Salerno (Armagedon, Divljaci) radiće na nastavcima.

"Za nas u studiju nema većeg prioriteta i radosti od toga da omogućimo Džimu da nastavi i proširi svoju viziju sveta Avatara", rekao je direktor Foks filma Džim Đanopulos. Magazin "Varajeti" piše da bi budžet za tri filma mogao da iznosi jednu milijardu dolara.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: acesshowbiz.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

avatar

Povezane vesti:


>