Ostalo

Sme�no

Kanadski fotograf spajanjem fotografija rođaka otkriva porodične sličnosti (Foto+Video)

Fotograf Ulrih Kolet spajanjem fotografija dva rođaka ukazuje na genetsku sličnost članova porodice i naslednost fizičkih osobina.

Kanadski fotograf spajanjem fotografija rođaka otkriva porodične sličnosti (Foto+Video)



On je ovaj projekat nazvao "Genetski portreti", a na ideju je došao sasvim slučajno nakon greške u montaži kada je spojio svoju fotografiju i fotografiju svog sina.

"Želeo sam da uradim nešto potpuno drugačije za sasvim drugi projekat i tokom procesa sam slučajno došao do prve slike mene i mog sedmogodišnjeg sina", izjavio je Ulrih.



"Odlučio sam da ponovim isti postupak sa nekoliko članova porodice i tako se projekat rodio", objašnjava fotograf.

Da bi se došlo do ovakvih poklapanja potrebno je dosta rada u fotošopu ali i sa fotoaparatom. Naime, on subjekte mora da slika u kontrolisanim uslovima, sa istim osvetljenjem, istim uglom, a čak i tada ne može uvek biti siguran u dobro poklapanje. Zato, kaže on, slika veliki broj fotografija, a zatim izabere dve koje najviše odgovaraju i onda ih obrađuje u Fotošopu.



On na ovom projektu radi od 2008. godine, a kada stigne do 100 portreta planira da izda knjigu u kojoj se nada da će biti i poznatih ličnosti. Pogledajte kratak video sa nekim od najboljih fotografija koje je Ulrih Kolet napravio.



Autor: I.M.
Izvor: Blic
Foto: Ulric Collette
Foto naslovna: Ulric Collette, Ilustracija

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>