Region

Svet

Zoran Radojković Pile uređuje i vodi časopis u Beču: Sa estradom sam zauvek raskrstio!

Požarevljanin Zoran Radojković Pile, nekada poznato lice televizije Pink, već dve godine nema veze sa domaćom estradom, jer se sa porodicom preselio u Beč.

Zoran Radojković Pile uređuje i vodi časopis u Beču: Sa estradom sam zauvek raskrstio!



Ipak, svaku priliku koristi da poseti rodni grad i da se vidi sa prijateljima i svojim kumom, u čijem smo ga društvu i zatekli. Kaže da se više ne bavi estradom, već novinarstvom, jer u Beču uređuje i vodi TV emisiju "Kosmo" za našu dijasporu, koja se emituje preko satelitskog programa RTS-a.

"Uređujem i vodim i istoimeni časopis, što znači da radim upravo ono što volim. Pošto sam novinar, zarađujem skromno, pa i mene i decu izdržava supruga, koja je menadžer lanca ekoloških perionica, u vlasništvu jednog italijanskog biznismena", priča Pile.



Ljubiteljima televizije Radojković je ostao u sećanju kao voditelj autorske humorističke emisije "Pile telešop", koja se prvo emitovala na televiziji "Politika", a potom na televiziji "Pink", ali kaže da nema šansi da se ponovo time bavi.

"Imam 44 godine, sazreo sam i više mi ne priliči da onako skačem po studiju", smatra Pile. On navodi da je njegova dugogodišnja saradnja sa "Pinkom" bila korektna i tako je i okončana, jer su mu isplatili sve zarade i otpremninu za 15 godina radnog staža.

Nakon odmora u Požarevcu i na Srebrnom jezeru, ovaj frontmen nekad veoma popularnog lokalnog rok-benda "Električni pilići" vraća se nazad u Beč svom novinarskom poslu, ali i učenju.

"Pošto sam sa estradom zauvek raskrstio, sada mi je glavni cilj da dobro naučim nemački jezik i da svojoj porodici obezbedim sigurnu egzistenciju. Planiram i da položim još dva ispita na masteru na beogradskom Fakultetu političkih nauka, gde sam i diplomirao na smeru novinarstvo i informisanje", najavljuje Pile.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>