Lepota

Ljubav

Pripreme za odlazak na posao predugo traju? Evo kako da izbegnete kašnjenje

Ustajete sve ranije i ranije, a nikako da stignete na posao na vreme? Ako ste jedna od onih koje kasne bez obzira na to koliko rano počnu sa spremanjem, pročitajte neke od ovih saveta.

Pripreme za odlazak na posao predugo traju? Evo kako da izbegnete kašnjenje



1. Nemoj se meškoljiti u krevetu

Još 5 minuta brzo se pretvori u još 10, i pre nego što uopšte uspeš da uhvatiš malo sna, već debelo kasniš. Nemoj ignorisati budilnik i tražiti još 5 minuta. Ustani odmah i kreni u akciju.

2. Ne okolišaj

Jednom kad ustaneš, zaboravi na sporo hodanje stanom i kukanje zbog toga što moraš na posao. Pomiri se sa činjenicom da moraš, i počni sa obavljanjem korisnih stvari.

3. Počisti sve veče ranije

Neuredna kuhinja i razbacane stvari samo će ti dodatno otežati pripremanje doručka, a uvek možeš odvojiti 10 minuta pre spavanja i organizovati sve što ti je ujutru potrebno.

4. Šta ćeš obući?

Večna borba s ormarom razlog je zbog kojeg mnoge žene kasne na posao, a stvar je tako jednostavna: Odaberi šta ćeš obući pre spavanja, i jednostavno se drži te odluke.

5. Odmah u odeću za posao

Umesto da se pri buđenju odeneš u "outfit" koji nosiš po kući, skrati vreme presvlačenja i odmah obuci ono što ćeš nositi na posao.

6. Coffee to go

Kafu možeš piti i putem, a umesto da je srčeš 20 minuta u stanu, pretoči je u termos i kreni dalje.

7. Pripremi torbu

Ključ od stana, rokovnik, punjač za laptop... Sve ovo možeš spakovatii u torbu pre spavanja i samo je pokupiti na izlasku ujutro. Umesto da tražiš gde si šta ostavila, uvek budi sigurna gde su ti stvari.

Autor: M.P.
Izvor: Index.hr
Foto: health.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>