Ostalo

Sme�no

27 meseci zatvora jer je zavodio kao šef tajne službe

Zato što je izvesnu T.H. odveo u krevet i čak dogurao do veridbe bajkama da je šef tajnih službi i multimilioner, ali i zato što je lažnim predstavljanjem tokom dve godine izmamio novac od preduzetnika, Izraelac Šaj Raz u nedelju je osuđen na 27 meseci robije.

27 meseci zatvora jer je zavodio kao šef tajne službe



Pred sudom u gradu Rehovotu Raz je priznao većinu tačaka optužbe, a kao glavni motiv svog postupanja naveo je želju da zavede dotičnu T.H. Lažno joj se predstavljajući kao "Daniel Rozen", zamenik direktora izraelske tajne službe "Mossad", Raz je s njom započeo romantičnu vezu, a u martu ove godine par se, kako javlja Jerusalem Post, trebao i venčati.

U zavodničkom zanosu koji ga je oterao u zločin 41-godišnji Raz je svojoj dragoj pokazivao falsifikovane bankovne račune, među kojima je bio i "dokaz" o 150 miliona dolara na kontu.

Raz je u svoju prevaru uvukao i Yoava Taama, sigurnosnog konsultanta kom se predstavio kao bivši obaveštajac koji mu nudi posao i veze. Obećavši mu saradnju sa šefom "Mossada" Tamirom Pardom, prevarant je naveo Taama da mu iznajmi limuzinu na više meseci, kupi iPod te plaća kancelarijske prostore i skupe hotelske apartmane. Za te stvari moraće svojoj žrtvi vratiti oko 26 hiljada evra.

U članku se ne navodi kako je razotkrivena Razova obmana.



Autor: B.B.
Izvor: Tportal.hr
Foto: ispyck.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>