Svet

Region

Kolekcija fotografija Kejt Mos procenjena na 1,5 miliona dolara

Samo nekolicina ljudi fotografisana je češće od super modela Kejt Mos, a neke od njenih najpopularnijih fotografija naći će se 25. septembra na Kristijevoj aukciji u Londonu.

Kolekcija fotografija Kejt Mos procenjena na 1,5 miliona dolara



Na aukciji će se naći fotografije Kejt Mos koje su radili Eni Libovic, Brus Veber, Mario Testino, Sem Tejlor-Vud i Irving Pen, saopšteno je iz Kristija. Ukupna vrednost ovih radova, koje je sakupio nemački kolekcionar Gert Elfering, iznosi oko milion funti (1,52 miliona dolara). On je nazvao Mosovu "živom ikonom", prenosi AP.

"Kejt je jedinstvena moderna muza i mi ćemo gledati njene fotografije u glavnim muzejima i privatnim kolekcijama u godinama koje dolaze", rekao je on.

Mosova (39) je postala zvezda kada je otkrivena kao tinejdžerka 1980-ih. Zbog svog izgleda nazvanog "heroinski šik" podjednako je i prihvaćena i osporavana. Sada se nalazi među svetski najpoznatijim i najplaćenijim modelima. Direktor u Kristiju zadužen za fotografije Filip Garner rekao je da je ona "najveća ikona stila u modernom dobu".

Među fotografijama koje će se naći na aukciji nalazi se i fotografija iz 1992. godine na kojoj je Mosova naga na kauču, a koju je uradio Mario Sorenti. Njena početna cena se kreće od 30.000 do 50.000 funti.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: stuff.co.nz

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>