Svet

Region

Majkl Džekson: Četiri godine od smrti kralja popa (Video)

Lični život Majkla Džeksona često je bio okružen kontroverzama, a drama u njegovoj porodici se nastavlja i četiri godine posle smrti kralja popa.

Majkl Džekson: Četiri godine od smrti kralja popa (Video)



Dok poštovaoci njegovog lika i dela obeležavaju četvorogodišnjicu odlaska jednog od najpopularnijih pevača svih vremena, Majklova majka Ketrin nastavlja da se bori na suđenju koje je pokrenula zbog smrti njenog sina, a ćerka Paris ostaje u bolnici nakon navodnog pokušaja samoubistva.

Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. u 50. godini života. U to vreme, pripremao se za seriju koncerata "This Is It" u Londonu.

Lekar koji je bio pored Majkla na dan kad je umro, Konrad Marej, osuđen je u novembru 2011. za ubistvo iz nehata zbog davanja fatalne doze moćnog anestetika propofola. Majkl je taj lek koristio kako bi odagnao akutnu insomniju. Marej je osuiđen na četiri godine zatvora, a podneo je i žalbu na tu presudu.

Krajem aprila ove godine, počelo je suđenje za slučaj koji je podigla Ketrin Džekson protiv promotera turneje AEG Live. U njenoj tužbi vrednoj 40 milijardi dolara, ona tvrdi da je AEG doprineo smrti njenog sina, tako što je angažovao doktora Mareja. Suđenje je i dalje u toku.



Godinama nakon njegove smrti, Majklovo nasleđe kao umetnika koji je pomerio granice muzike, ideja živi kroz koncertni dokumentarac i saundtrek "This is It", reizdanje njegovog hit albuma "Bad", a prošlog meseca u Las Vegasu čuvena trupa Cirque du Soleil imala je premijeru šoua "One" inspirisanog Majklom Džeksonom.

Čuveni muzej "Madam Tiso" objavio je u znak sećanja na velikana i do sad neviđeni snimak plesa koji je Majkl Džekson izveo za njegove skulpture. Na snimku se vidi kako pozira sa šeširom i izvodi čuveni "moonwalk" koji ga je učinio svetski poznatim.



Autor: B.B.
Izvor: B92
Foto: Beta/AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>