Region

Svet

Region

Sloboda Mićalović: Pokušaću da fasciniram Moniku Beluči (Foto)

Sloboda Boba Mićalović poslednjih godina jedna je od najpopularnijih glumica. Od "Zone Zamfirove" i uloge Vaske, koju je dobila na trećoj godini studija, njena karijera beleži samo uzlazni hod.

Sloboda Mićalović: Pokušaću da fasciniram Moniku Beluči (Foto)



Sloboda Mićalović rođena je 1981, udata je za glumca Vojina Ćetkovića sa kojim ima ćerke bliznakinje Veru i Milu.

l Kako je podeljena vaša porodična kuhinja?


"Zadužena sam za ono što volim da jedem, a to su slatkiši, odlično spremam kolače i torte, a Vojin je majstor slanih specijaliteta. On je tu vrlo kreativan i ozbiljno kuva. Uzela sam od njega neke fazone šta s čim ide, a najzanimljivije je to što nijedan recept ne može da ponovi, zato što sve improvizuje na fenomenalan način i dobija inspiraciju u trenutku."

Šta vam sprema Vojin kad hoće ponovo da vas osvaja?

"Spremi mi biftek na rukoli, sa raznoraznim začinima, balzamikom, dresingom, tunu sa fantastičnim povrćem... Ni u jednom restoranu, ni u jednoj zemlji, nisam jela bolji biftek od njegovog. On, međutim, nije zahtevan kad neko drugi kuva, i to je meni, uz sve druge dobre osobine koje ima, vrlo muževno - pala mi je sekira u med!"

Ko su naši najmuževniji glumci?

"Ako izuzmem mog muža, najmuževniji su Bekim Fehmiu, koji je neprevaziđen u toj "utakmici", Dragan Nikolić, Berček na neki svoj fazon, Vuk Kostić, moj kum Đuričko, koji je sve lepši i lepši, muževniji i muževniji. Ali, i u novoj generaciji glumaca ima onih koje krasi muževnost, kao što su, recimo, Nikola Rakočević, Viktor Savić, Miloš Biković, Petar Strugar."

Uskoro počinjete snimanje novog filma sa Kusturicom?

"To je moja prva saradnja sa njim, i ostvarenje moje dugogodišnje želje. Mislim da ne postoje glumac ni glumica koji ne žele da rade sa Kusturicom, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi, svetu. Ima ovde onih koji se prave ravnodušni, ali znam da sigurno nije tako. Kusturica je jedan od onih reditelja - jedan od najdarovitijih u filmskoj umetnosti."


Foto: Ilustracija/medio.rs/fanpop.com

Čime ćete "matirati" Moniku Beluči, s kojom igrate u filmu "Na mliječnom putu"?

"Ne može tu da se matira! Monika Beluči je sinonim za ženu - lepa, rasna, beskrajno zanimljiva, tajanstvena. Još je nisam upoznala, ali sam čula da je komunikativna, opuštena i otvorena. Za početak, pokušaću da joj pomognem prvo oko jezika, da je tu fasciniram, pošto ona u filmu mora da govori srpski."

Da li novom ulogom možda izlazite iz likova dobrih, romantičnih, vaspitanih, patrijarhalnih žena koje ste "autorizovali"?

"Biće vrlo zanimljiv rad na tom filmu, pošto jednu od glavnih uloga igra i Kusturica. Moja uloga je, takođe, velika i lepa, i drugačija od onih na koje je publika navikla. Mogu da kažem samo to da igram sestru plaćenog snajperiste, koji je najbolji u svom zanatu i radi u Avganistanu. Ta njegova sestra tokom rata čuva babu, kuću, sebe, i sve što joj je brat ostavio, a prodaje mleko vojnicima. Ali zaljubljuje se i nesrećno gine. To je, otprilike, kroki mog lika, i žene koja je vrlo uzbudljiva."

Šta je ono što ženu čini uzbudljivom?


"Stav, prema sebi, životu. Za mene je uzbudljiva žena ona koja je svoja, koja zna šta želi od života, i šta je čini srećnom. Ne kažem da je lako doći do te odluke šta želiš od života. Ali, žena koja je prihvatila svoj život i svoj put takav kakav je, i bori se na najbolji mogući način sa tim što ima, jeste uzbudljivo. Volim žene koje su ostvarene, i privatno i u profesiji, jer mi daju nadu da to jeste moguće, i da jedan segment života ne isključuje onaj drugi."

Da li muškarci zaista više vole "besne" žene?

"Kako koji, ali definitivno mislim da njima treba nešto "mešano" - nežnost i bes, strpljenje i impulsivnost."

Šta je ono što ste naučili o muško-ženskim odnosima?

"Naučila sam da muškarac i žena koji su ljubavni par ne mogu biti drugari. Oni koji u svom odnosu skliznu u to, čine najveću grešku."

Jesu li žene zaista sa Venere, a muškarci sa Marsa?

"Mislim da da, apsolutno. Ali to je ono što nam je priroda dala, i upravo ta tenzija, ta različitost između žene i muškarca stvara njihovu međusobnu fascinaciju. U Jugoslovenskom dramskom pozorištu postoji divna predstava "Samo neka bude lepo", koja vrlo tačno objašnjava da smo mi toliko različiti, da uopšte ne vredi ni razmišljati o tome da treba da postanemo slični. I svi želimo samo da nam bude lepo, i muškarci, i žene, ali ne možemo da pronađemo način, ne možemo da se spojimo, a moramo da nađemo taj zajednički put da nam bude lepo."

Šta je ono što muškarci najteže razumeju kod žena, a šta ono što žene najteže razumeju kod muškaraca?

Muškarci najteže razumeju naš životinjski instinkt da "namirišemo" ono što će se desiti."


Foto: medio.rs

Kako ste vi "namirisali" da je Vojin Ćetković baš taj, vaš muškarac?


"Kad sam srela Vojina prvi put mi se desilo da sam poželela da imam decu. To je bio prvi signal i instinkt da je to on."

Čemu vas uče vaše ćerke Vera i Mila?

"Da je dan koji svane jedan jedini i neponovljivi, i da ga treba iskoristiti najbolje. Ta čistota koju deca imaju, i to ne razmišljanje jesu najveća mudrost. Jer, život teče sam po sebi, a mi mu svojim razmišljanjima i svojom željom da upravljamo događajima samo smetamo da ide svojim putem. Deca nam daju čarobni recept - raduj se, otvaraj oči, budi slobodan i radoznao za druge stvari. Kod dece ne postoji ono što je bilo juče, i to je ono što učim od mojih ćerki. Pokušavam da vratim osećaj koji sam sigurno imala kao dete - da je važno samo ono što je danas, i možda ono što će biti sutra."

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>