Lepota

Ljubav

Savršena frizura bez frizera za samo pet minuta

Umesto da trošite dragocene jutarnje časove ili bogatstvo na friziranje, uvedite stajling prečice, poručuju stručnjaci.

Savršena frizura bez frizera za samo pet minuta



Ako kosu počnete da sušite čim je operete, dok je još potpuno mokra, sušenje će trajati predugo, a oblikovanje će biti teško. Mokra kosa je manje elastična pa ćete četkom da izlomite vlasi. Zato iz kose “isterajte” vodu tako što ćete je prosušiti fenom, a zatim pustiti da se osuši na vazduhu dok se šminkate. Kad kosa bude oko 80 odsto suva, spremna je za oblikovanje. Izuzetak je gruba, jako kovrdžava kosa, koju pre oblikovanja treba osušiti samo od 25 do 50 odsto.

Ako želite veći volumen, najpre osušite koren kose podižući pramenove na gore. Ako želite savršeno glatku i ravnu frizuru, celu kosu prebacite na jednu stranu glave te je osušite i potom oblikujte.

UKROTITE KOSU ZA 5 MINUTA

Na kratku kosu nanesite malo kreme i razbarušite je prstima.  Ako želite uredniju varijantu, kosu zaližite gelom ili voskom. Dugu kosu očešljajte u razbarušenu punđu. Podignite kosu u rep te je razdelite u tri pramena. Svaki posebno obmotajte oko trake i pričvrstite ga ukosnicom.

ZA RAVNU KOSU BOB DO BRADE, ZA KOVRDŽAVU DO RAMENA

Teška i debela kosa biće poslušnija ako je duža. Za ravnu kosu koja teško pada idealna je bob-frizura do brade ili do ramena koju možete lako da oblikujete. Ravnu kosu debljih vlasi najbolje je da ošišate stepenasto i slojevito tako da najkraći pramenovi budu do ramena. Valovitu, gustu kosu ošišajte ravno do ramena.

Autor: M.P.
Izvor: 24sata.hr
Foto: typef.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>